Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Aparatele Ortodontice La Adulţi


De ce tot mai mulţi adulţi poartă aparate ortodontice?
În ultimii ani, tot mai mulţi adulţi poartă aparate ortodontice din diverse motive, mai ales că acestea au devenit mai puţin incomode şi mai puţin vizibile. În unele cazuri, purtarea unui aparat ortodontic este necesară pentru corectarea unor anomalii dentomaxilare, înainte de a fi prea târziu. În alte cazuri, oamenii vor să arate mai bine, prin rezolvarea acestei probleme estetice care îi preocupă demult. Nu trebuie să uităm că şi problemele „estetice” pot duce, în timp, la distrugerea danturii. Dinţii nealiniaţi corect sau problemele de ocluzie pot duce la uzura dinţilor, carii dentare avansate, afecţiuni gingivale şi chiar la probleme grave pentru care se recurge la proteze sau la alte soluţii reconstructive, iar uneori chiar la proceduri chirurgicale complicate.

Datorită noilor tehnologii de creare a unor aparate ortodontice invizibile, din material transparent, tot mai mulţi adulţi sunt convinşi să le poarte pentru a corecta probleme ca:

  • Dinţi spaţiaţi (spaţii interdentare)
  • Dinţi înghesuiţi (înghesuire dentară)
  • Dinţi cu anomalii de poziţie
  • Supraocluzie verticală
  • Ocluzia deschisă
  • Ocluzie încrucişată

Cum aflu dacă am nevoie de un aparat ortodontic?
Dacă aveţi o problemă şi credeţi că o puteţi rezolva printr-un tratament ortodontic, adresaţi-vă medicului dentist pentru a vă recomanda un medic ortodont – specializat în tratamentul anomaliilor dentare. Medicul specialist ortodont vă va examina dinţii şi eventual va efectua o radiografie pentru analiza structurii osoase subiacente. În urma consultului, vi se va recomanda tratamentul adecvat. Aparatele ortodontice sunt o soluţie frecventă pentru alinierea corectă a dinţilor, însă medicul ortodont vă poate indica şi alte soluţii de tratament, ca: aparate de contenţie mobile, gutiere sau dispozitive cranio-cervicale de tracţiune.

Estetică dentară

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.