Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Purtarea şi întreţinerea Aparatului de Contenţie


Cum se întreţine aparatul de contenţie?
Majoritatea aparatelor de contenţie sunt mobile, deci vă puteţi scoate aparatul pentru masă, pentru periaj şi când folosiţi aţa dentară. Din această cauză, este uşor să îl pierdeţi. Multe persoane au obiceiul de a înfăşura aparatul de contenţie într-un şerveţel la masă, apoi vor uita să-l pună la loc şi vor cheltui sute de dolari pe unul nou. O soluţie ar fi ca de fiecare dată când îl scoateţi să îl ţineţi în cutia lui specială. Ca măsură de precauţie, nu lăsaţi niciodată cutia pe masă sau pe o bancă – puneţi-o imediat în ghiozdan, geantă sau buzunar.

Medicul dentist vă va explica cum să îl curăţaţi şi să aveţi grijă de el, în funcţie de tipul aparatului. Indiferent de tipul de aparat, trebuie să aveţi grijă să nu vă aşezaţi pe el, să nu călcaţi pe el sau să îl distrugeţi cumva – nu uitaţi că este un dispozitiv fragil şi scump.

Cât timp trebuie să port aparatul de contenţie după renunţarea la aparatul ortodontic?
Medicul dentist vă va spune cât timp trebuie să purtaţi aparatul de contenţie. Scopul acestuia este de a împiedica dinţii să revină la poziţia iniţială incorectă. De aceea, trebuie să-l purtaţi cel puţin până când osul maxilar şi gingiile se stabilizează în jurul dinţilor realiniaţi. Mulţi medici ortodonţi recomandă purtarea aparatelor de contenţie până la vârsta de 20-25 de ani – când s-a încheiat erupţia tuturor dinţilor permanenţi şi creşterea maxilarului.

Estetică dentară

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.