Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Albirea dinţilor continuă să fie o solicitare frecventă a pacienţilor in cabinetul dentar


Din 2005, numărul americanilor care recurg la albirea profesională a dinţilor a crescut cu peste 15%. Informaţi-vă cu privire la tratamentele de albire disponibile în magazine sau la cabinetul dentar. Aflaţi care sunt cele mai sigure metode şi de ce puteţi fi un candidat mai bun pentru un anumit tip de tratament de albire.

Oamenii doresc să aibă un aspect plăcut. Pentru unele persoane, aceasta înseamnă haine frumoase sau o tunsoare nouă, în timp ce pentru mulţi alţii înseamnă un zâmbet mai sănătos. Un studiu din 2007 desfăşurat  în rândul medicilor dentişti specializaţi în cosmetică dentară, de către Academia Americană de Medicină Dentară Cosmetică, a raportat că numărul procedurilor de albire a dinţilor pare să crească în fiecare an. Rezultatele acestui studiu din 2007 au indicat o creştere cu 15% în raport cu studiul din 2005. (1)
 
Opţiunile de albire a dinţilor, care pot fi luate în considerare, sunt multiple, incluzând albirea dentară în cabinet, albirea dentară acasă şi produsele de albire comercializate fără reţetă, precum pastele de dinţi cu efect de albire, benzile de albire, creioanele pentru albire şi apele de gură cu efect de albire. Este important consultul la medicul dentist pentru a determina tipul tratamentului de albire care răspunde cel mai bine cerinţelor dvs. Medicul dentist va ţine cont de nuanţa dinţilor dvs. şi de posibilităţile de a-i face mai albi şi mai atractivi.
 
In-office Bleaching – This type of bleaching is conducted in the dentist’s office and can be done in one or two visits. The in-office bleaching options are tray bleaching and bleaching through the use of lasers. In tray bleaching, an impression of the teeth is taken and individualized, custom-fit trays are made to fit your teeth. This process may take several office visits to get the level of whitening desired. The bleaching gel is applied in the tray and then onto the teeth. A custom-fit tray will help to decrease the bleaching gel’s contact with the gum tissue.

For laser bleaching, the dentist applies a rubber dam or a protective gel to cover the gum tissue. Then, a bleaching gel is applied to the teeth for a certain length of time. The ultraviolet laser light may be used to activate the whitening agent in the bleaching gel. Several appointments will be set up for this procedure. Laser-enhanced bleaching does provide significant results in whitening your smile, though they are more expensive than at-home bleaching. Whitening kits are also provided to continue whitening at home after their in-office procedure.

Albirea dentară în cabinet –Acest tip de albire are loc în cabinetul dentar şi poate fi efectuată în una sau două şedinţe. Opţiunile de albire dentară în cabinet sunt albirea cu gutieră şi albirea cu lămpi speciale. În cazul albirii cu gutieră, se realizează amprentarea dinţilor şi se execută o gutieră personalizată, potrivită pentru dinţii dvs. Acest proces poate necesita mai multe vizite la cabinet pentru a obţine nivelul de albire dorit. Gelul cu efect de albire este aplicat în gutieră şi apoi gutiera se aplică pe dinţi. O gutieră personalizată va contribui la reducerea contactului gelului de albire cu ţesutul gingival.

Pentru albirea cu lămpi speciale, medicul dentist aplică diga (o protecţie de cauciuc) sau un gel protector pentru a acoperi ţesutul gingival. Apoi, se aplică pe dinţi un gel de albire, pentru o anumită perioadă de timp. Poate fi utilizată lumina ultravioletă a lămpilor pentru a activa agentul cu efect de albire din gel. Pentru această procedură sunt necesare mai multe vizite. Albirea potenţată de lumina ultravioletă oferă rezultate semnificative pentru un zâmbet mai strălucitor, deşi are un preţ mai ridicat decât albirea acasă. Procedura de cabinet poate continua acasă, folosind seturi special recomandate.

Albirea acasă –Programaţi o vizită la medicul dentist, care evaluează ce tip de sistem de albire acasă este cel mai potrivit pentru dvs., în funcţie de culoarea/nuanţa dinţilor dvs. Vi se va lua un mulaj al dinţilor, pentru a fi realizate gutiere personalizate. Apoi veţi primi instrucţiuni privind utilizarea sistemului de albire. Sistemul de albire este utilizat o dată sau de două ori pe zi, timp de una sau două săptămâni, monitorizându-se sensibilitatea dintelui. Albirea acasă este un proces mai îndelungat decât albirea dentară în cabinet.

Produse comercializate fără reţetă – Acest tip de albire este aplicat de dvs., prin urmare este important să citiţi instrucţiunile de utilizare şi care sunt etapele specifice care trebuie efectuate. Unele dintre produsele comercializate fără reţetă sunt benzile de albire, gutierele prefabricate, agenţii aplicaţi cu pensula, pastele de dinţi şi apele de gură.
Benzile de albire furnizează ingredientul activ sub formă de bandă. Ele sunt plasate pe dinţi de două ori pe zi, câte 30 de minute, timp de două săptămâni. Gutierele prefabricate conţin un ingredient de albire activ care este plasat în gutiera superioară şi în cea inferioară. Aceste gutiere sunt purtate 30-60 de minute în fiecare zi, timp de cinci până la 10 zile. Produsele de albire aplicate cu pensula sunt pur şi simplu ‘pictate’ pe suprafaţa dintelui. Acestea pot fi utilizate timp de câteva zile, în funcţie de sistemul de aplicare cu pensula.
Pastele de dinţi şi apele de gură care conţin peroxid de hidrogen prezintă cel mai scurt timp de expunere a ingredientului activ pe dinţi.

Referinţe:

2. Informaţii obţinute de pe site-ul Academiei Americane de Medicină Dentară Cosmetică – www.aacd.com/index.php?module=cms&page=56.

© Colgate-Palmolive Company 2011

Estetică dentară

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.