Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Informaţii despre coroanele dentare


Milioane de oameni şi-au reconstituit dinţii cu grad mare de uzură sau distruşi cu ajutorul unei coroane dentare. Aflaţi beneficiile fiecărui material din care se realizează coroane dentare şi modul în care tehnologiile computerizate pot crea o adaptare superioară a coroanelor în cavitatea orală.

În toată lumea, milioane de persoane şi-au înlocuit un dinte absent sau şi-au consolidat un dinte slăbit cu ajutorul coroanelor dentare. O coroană dentară este aplicarea unui material dentar, ca un înveliş peste coroana preparată a dintelui natural, pentru a-i oferi protecţie şi sprijin.

Tipuri de materiale pentru coroana dentară
Există patru tipuri de materiale utilizate pentru coroanele dentare:
1. Ceramică integrală (pe bază de porţelan).
2. Porţelan aplicat pe metal.
3. Aliaje din aur.
4. Aliaje din metale.

Coroaneleintegral ceramice sunt alcătuite dintr-un material ceramic şi sunt recomandate pentru restaurarea dinţilor din faţă, datorită culorii potrivite cu cea a dinţilor naturali. Medicul dentist va trebui să îndepărteze o parte mai mare din structura dintelui pentru a ataşa coroana de porţelan pe dinte. Cu toate acestea, materialul poate fi fragil la muşcarea puternică şi poate fi foarte rezistent la uzură.

Coroana mixtă metalo-ceramică (porţelan aplicat pe metal) Ceramica  este aplicat la exteriorul unei structuri metalice pentru a oferi rezistenţă dinţilor, etanşeitate bună în vederea prevenirii infiltrării şi a reducerii cariilor dentare secundare. Porţelanul aplicat pe metal oferă o restaurare mai rezistentă decât porţelanul simplu. Medicul dentist va îndepărta o parte din structura dintelui, dar restaurarea este foarte durabilă şi puternică.

Aliajele din aur sunt compuse din aur, cupru şi alte metale şi oferă un material puternic care aderă la structura dintelui. Aliajul din aur este rezistent la uzură şi la rupere şi nu uzează dinţii cu care intră în contact. Acest material are o biocompatibilitate ridicată cu ţesutul gingival.

Aliajele din metale conţin metale nenobile, care oferă o rezistenţă mare a coroanei şi dintelui, precum şi rezistenţă ridicată la coroziune. Când se prepară dintele pentru utilizarea aliajelor din metale, medicul dentist va îndepărta o cantitate minimă din structura dintelui sănătos. Acest material este rezistent la uzură şi blând cu dinţii de pe partea opusă.

Tehnologie nouă pentru crearea coroanelor dentare
Tehnologia CAD/CAM, care înseamnă tehnologie de proiectare şi de execuţie asistată de computer. Această tehnologie este utilizată pentru a asista medicii dentişti şi tehnicienii dentari la obţinerea de forme şi dimensiuni precise pentru restaurările dentare care includ inlay-uri şi onlay-uri (incrustaţii; piese fine care pot înlocui părţi distruse din structura dintelui), coroane şi punţi. Imaginea 3-D a dinţilor şi a gingiilor dvs. permite medicului dentist să redea forma precisă a restaurării dentare sau a coroanei. Tehnologia are un preţ ridicat şi este posibil să nu fie disponibilă în toate cabinetele dentare. Totuşi, tehnologia CAD/CAM oferă vizite mai scurte şi este o tehnologie de ultimă oră.

De ce am nevoie de o coroană dentară?
Oricare dintre următoarele situaţii manifeste în cavitatea orală a unui pacient, pot determina medicul dentist să recomande coroane dentare: un dinte fracturat, un dinte uzat şi cu o structură slăbită a smalţului, un dinte absent (pentru aceasta recomandarea este o punte dentară), un dinte care a suferit terapia canalului radicular şi trebuie acoperit cu o coroană pentru rezistenţă sau pentru estetică sau un implant dentar care trebuie acoperit de o coroană.

Care sunt următorii paşi?
Dacă medicul dentist v-a recomandat o coroană, discutaţi cu acesta despre materialele dentare pe care ar dori să le utilizeze pentru aplicarea coroanei dentare. Apoi întrebaţi-l câte şedinţe necesită procedura de aplicare a coroanei dentare şi ce trebuie să faceţi pentru ca vizitele să se desfăşoare cu maxim succes.

2011 Colgate-Palmolive Company

Îngrijire şi afecţiuni oro-dentare. Categorii.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.