Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Extracţia dentară şi alveolita postextracţională


Descrierea cauzelor şi tratamentului alveolitei postextracţionale, afecţiune ce poate să apară după extracţia unui dinte.

Unele persoane dispun, în mod natural, de spaţiu suficient în cavitatea orală pentru a permite erupţia molarilor de minte. Unde nu există spaţiu suficient pentru aceşti dinţi suplimentari, molarii de minte pot rămâne incluşi (dinţii rămân în os, sub gingie), sau pot erupe incorect aliniaţi faţă de restul dinţilor. Incluzia molarilor de minte poate cauza durere, inflamaţie şi înghesuirea sau migrarea forţată a altor dinţi. Din aceste motive, molarul de minte (cel de-al treilea molar) este extras mai frecvent decât orice alt dinte.

După extracţia molarilor de minte, dar şi a celorlalţi dinţi, pot să apară câteva complicaţii postextracţionale, inclusiv:

  • Infecţia
  • Afectarearea unui nerv, cauzând senzaţia de amorţire a buzei inferioare sau a limbii
  • Rigiditatea maxilarului
  • Alveolita postextracţională

Ce este alveolita postextracţională?
După extracţie, în alveola dentară (spaţiul în care se afla dintele), se formează un cheag de sânge care etanşează zona, astfel încât aceasta să se poată vindeca. Alveolita postextracţională se declanşează atunci când cheagul de sânge se împrăştie sau este dislocat, expunând osul şi nervii. Aproximativ cinci zile după extracţie este perioada critică şi în acest interval există cel mai mare risc de alveolită postextracţională. Alveolita postextracţională poate fi foarte dureroasă! Dacă credeţi că suferiţi de această afecţiune, adresaţi-vă imediat medicului dentist.

Tratamentul
De obicei, medicul dentist va efectua spălături în alveolă, va îndepărta toate resturile şi va aplica pansamente medicamentoase pentru a proteja zona şi a reduce durerea. De asemenea, medicul dentist poate prescrie un antibiotic pentru a preveni infecţia şi un analgezic pentru a reduce disconfortul. Medicul dentist vă poate recomanda alimente şi băuturi adecvate, precum şi modul în care să curăţaţi şi să îngrijiţi zona. Cu ajutorul îngrijirii corespunzătoare şi al odihnei, alveolita postextracţională se poate vindeca în 7-10 zile. Medicul dentist vă va programa o şedinţă ulterioară de control, pentru a monitoriza vindecarea şi a observa starea dvs. .

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Îngrijire şi afecţiuni oro-dentare. Categorii.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.