Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Va confruntati cu bruxismul?

Termenul „bruxism” se refera la scrâsnirea prin înclestarea dintilor, fenomen cu care multi copii si adulti se confrunta pe la un anumit moment al vietii lor. Bruxismul apare atunci când dintii intra în contact într-o maniera fortata; acest fenomen poate fi silentios sau poate provoca zgomote puternice, în special în timpul somnului.

De ce apare?
Cauza certa a bruxismului nu este inca unanim acceptata in randul profesionistilor in medicina dar se pare ca poate aparea datorita stresului psihic cu care oamenii se pot confrunta. Stresul poate fi determinat de factori interni si externi.

Factorii interni pot fi reprezentati de alimentele pe care le consumati, de nivelul conditiei dumneavoastra fizice, de stabilitatea afectiva, de starea generala de sanatate si de perioada de somn de care beneficiati în fiecare seara. Factorii externi ai stresului psihic includ mediul activitatii dumneavoastra zilnice, interactiunea cu celelalte persoane, calitatea vietii dvs. de acasa si modul în care va confruntati cu provocarile zilnice.

Impactul bruxismului asupra cavitatii bucale
În momentul în care va confruntati cu bruxismul, la nivelul cavitatii bucaleapar o serie de semne si simptome:

  • Tocirea smaltului dentar si posibil a dentinei
  • Fisurarea sau fractura dintilor, a puntilor sau a implanturilor dentare
  • sensibilitatea dentara
  • dureri dentare
  • Dureri faciala datorita înclestarii muschilor maxilarului
  • Dureri de cap
  • Oboseala faciala generala
  • Durere prezenta în articulatia temporo-mandibulara

Tratarea problemei
Majoritatea persoanelor care sufera de bruxism trebuie sa consulte medicul dentist/specialistul pentru a determina cauza problemei cu care se confrunta. Medicul dvs. dentist va poate recomanda sa purtati un dispozitiv de protectie a danturii sau o gutiera nocturna pentru a atenua înclestarea sau scrâsnirea dintilor în timpul somnului. În plus, medicul dvs. dentist va poate sugera moduri de reducere a stresului, astfel încât sa puteti reduce nivelul bruxismului. Trebuie sa luati în considerare evitarea alimentelor cum ar fi ciocolata si bauturile care contin cofeina si alcool. Evitati masticatia fortata, iar medicul dvs. dentist sau chirurgul dvs. maxilo-facial va pot sugera efectuarea unor exercitii în timpul zilei pentru relaxarea muschilor maxilarului. În cazul în care bruxismul este mai grav, vi se poate recomanda o gutiera ocluzala, dar vi se pot prescrie si medicamente care sa va ajute sa va relaxati sau sa dormiti mai profund. Medicul dentist va discuta cu dvs. pentru a descoperi cauza si solutia pentru a diminua aceasta problema.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Îngrijire şi afecţiuni oro-dentare. Categorii.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.