Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Primul ajutor în îngrijirea orală acasă

Probabil că aveţi acasă o trusă de prim ajutor pentru a trata micile vânătăi sau zgârieturi. Dar sunteţi pregatiţi pentru tratarea urgenţelor cauzate de traumatismele orale?

Potrivit Dr. Susan Calderbank, medic stomatolog, asistent universitar in cadrul departamentului de medicina orală la universitatea din Pittsburgh, fiecare dintre noi ar trebui sa aiba o trusă de prim ajutor pentru traumatismele orale.

Urgenţele stomatologice sunt foarte des intâlnite atât la adulţi, cat şi la copii, spune Dr. Calderbank. Cu doar câteva medicamente de la farmacie, poţi alcatui o trusă de prim ajutor pentru a trata rapid traumatismele dentare sau ale cavitaţii orale

Chiar dacă aceasta trusă nu înlocuieşte tratamentul profesional din cabinetele stomatologice, ea se poate folosi pentru tratarea afecţiunilor si traumatismelor minore,ajutând in acelaşi timp şi la reducerea problemelor cavităţii orale până când pacientul poate consulta un medic stomatolog sau un medic generalist.

Dr Calderbank recomanda urmatoarele medicamente pentru alcatuirea acestei truse de prim ajutor: oglindă dentara, aţă dentară, rulouri de vată, comprese sterile de tifon, punga de plastic ce poate fi sigilată (pentru aruncarea deseurilor cotaminate ) periuţe de dinţi, pensete, lavete, aspirină sau inlocuitori de aspirină, substante antiinflamatoare locale, gheaţă, apă îmbuteliată, sare, parafină sau ceară dentară, mănuşi chirurgicale şi antiseptice orale

Dr Calderbank va oferă şi câteva sfaturi practice pentru urgenţele stomatologice cel mai des întâlnite.

Durerea de dinţi - clătiţi gura cu apă călduţă. Folosiţi aţă dentară pentru a înlătura resturile alimentare rămase între dinţi, apoi clătiţi. Dacă apare o inflamatie, puneţi o pungă cu gheaţă sau o compresă cu apă rece pe obraz timp din 20 de minute in 20 de minute. Nu folosiţi caldura.Un analgezic sau un înlocuitor poate fi luat pe cale orală pentru ameliorarea durerii. Nu puneţi nimic pe gingie pentru că există riscul unor arsuri. Mergeţi la dentist cât de repede posibil.

Obiect prins între dinţi -încercaţi înlăturarea obiectului cu aţă dentară, apoi clătiţi foarte bine cu apă pentru a înlătura resturile. Nu folosiţi un instrument ascuţit. Dacă nu-l puteţi îndepărta, mergeţi la dentist.

Inflamaţii sau leziuni ce apar in cavitatea orală - leziunile pot aparea sub forma unor pete mici, de culoare albă, ce apar pe obraji, gingii sau limbă. Pot aparea prin muscarea obrajilor, periajul dinţilor in mod agresiv, arsuri provocate de alimente fierbinţi sau iritaţii cauzate de aparatele sau protezele dentare. Acţiunea efervescentă de curăţare a unui produs pe baza de peroxizi, inlatură resturile de mâncare şi alti iritanţi. Soluţiile orale cu proprietati antiinflamatoare pot înlătura durerea si inflamatiile.

Dinte smuls - dacă se poate, repozitionati dintele. Dacă este un dinte de lapte, puneţi-l intr-un pahar cu lapte, apă sărată sau cu saliva pacientului. Dacă toate astea nu sunt la îndemână, folosiţi apă. Dacă este un dinte permanent, aveţi grijă să nu atingeţi rădăcina. Mergeţi la dentist cât de repede posibil.

Dinte fracturat - Curăţaţi cu grijă zona afectată cu un substanţă dezinfectantă. Puneţi o pungă plină cu gheaţă pe zona afectată pentru a evita pe cât posibil inflamarea zonei respective. Dacă fractura a creeat o margine ascutita, acoperiţi-l cu ceară pentru a preveni rănirea gingiei sau a obrajilor. Mergeţi la dentist cât de repede posibil.

Buză sau limbă muşcată - apasati pe zona care sângerează folosind o compresă sterilă. Clătiţi cu o substanţă dezinfectantă pentru a diminua sângerarea şi a curăţa rana. Dacă se inflamează, puneţi o pungă cu gheată sau o compresă cu apă rece. Dacă sângerarea continuă, mergeţi la spital.

Îngrijire şi afecţiuni oro-dentare. Categorii.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.