Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Motive importante pentru utilizarea gutierelor de protecţie


O gutieră de protecţie este un dispozitiv din plastic moale sau laminat utilizat în activităţile sportive pentru a preveni traumatismele dinţilor, ale obrajilor sau ale maxilarelor. Asociaţia Dentara Americana estimează că o treime din totalul traumatismelor dentare este legat de activităţile sportive.

O gutieră de protecţie este un dispozitiv din plastic moale sau laminat utilizat în activităţile sportive pentru a preveni traumatismele dinţilor, ale obrajilor sau ale maxilarelor. Asociaţia Dentara Americana estimează că o treime din totalul traumatismelor dentare este legat de activităţile sportive.1 Utilizarea unei gutiere de protecţie poate preveni peste 200.000 de traumatisme dentare în fiecare an.

Tipurile de traumatisme dentare care pot avea loc fără utilizarea gutierei de protecţie sunt fisurarea sau fracturarea dinţilor, fracturarea coroanelor sau a punţilor dentare, leziuni ale buzelor sau obrajilor, leziuni ale rădăcinilor, fracturara maxilarelor şi comoţiile. Orice atlet poate fi expus riscului traumatismelor orale sau oricăror traumatisme care pot fi prevenite prin utilizarea unei gutiere de protecţie.

Gutierele de protecţie sunt obligatorii în sporturile de contact cum ar fi fotbalul, hocheiul şi boxul, unde există riscuri de traumatisme. Copiii şi adulţii implicaţi în sporturile de contact incidental cum ar fi baschetul, baseballul, softballul, luptele corp la corp şi voleiul trebuie să ia în considerare o gutieră de protecţie pentru a preveni traumatismele dentare.

Un studiu realizat pe atleţil de liceu a relevat că 75% dintre traumatisme au avut loc când nu se purta gutiera de protecţie, iar 40% au avut loc în meciurile de baseball şi baschet. Nouăzeci la sută dintre toţi atleţii au suferit un anumit tip de traumatism dentar, în timp ce 3% au raportat o pierdere a cunoştinţei. 56% dintre toate cazurile de comoţii au avut loc când nu se purta gutiera de protecţie. Traumatismele sportive sunt mai prevalente decât s-a raportat anterior.2

Copil sau adult, o gutieră de protecţie este esenţială pentru toţi atleţii. Pentru informaţii suplimentare referitoare la gutiera de protecţie potrivită pentru dumneavoastra consultaţi-vă medicul dentist.


© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

1 Proiectul gutierei al Societăţii dentare din Carolina de Nord. Informaţii revizuite la www.ncdental.org.
2 McNutt T, Shannon SW Jr, Wright, JT, Feinstein, RA. Traumatisme orale la atleţii adolescenţi: Un studiu al mijloacelor de protecţie bucală. Pediatr Dent 1989;11:209-13.

Îngrijire şi afecţiuni oro-dentare. Categorii.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.