Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Îngrijirea orală la pacienţii cu dizabilităţi


în cazul pacienţilor cu dizabilităţi, tratamentul dentar necesită o comunicare deschisă şi efortul combinat al aparţinătorului, medicului dentist şi întregii echipe din cabinetul dentar.

În Statele Unite aproximativ 52 de milioane de americani suferă de un tip de dizabilitate, incluzând autism, paralizii, retard mental, leziuni ale măduvei spinării, tulburări vizuale şi de auz, distrofie musculară, depresie şi epilepsie. Încă 25 de milioane de americani au dizabilităţi fizice grave. Ei sunt trataţi în instituţii de stat sau în cabinet private.

Cabinetul dentar
Dacă aveţi o dizabilitate (dvs. sau o persoană pe care o îngrijiţi), comunicarea clară, deschisă cu medicul dentist este foarte importantă.  Când faceţi o programare, asiguraţi-vă că aţi discutat cu medicul dentist şi cu personalul, nevoile speciale ale pacientului. Înainte de a vizita cabinetul dentar, aparţinătorul pacientului şi echipa din cabinetul dentar trebuie să determine următoarele:

  • Tratamentul va avea loc la cabinetul dentar sau, în ambulator într-un spital sau o clinică dentară?
  • Pacientul necesită premedicaţie? Dacă este cazul, medicul dentist trebuie să se consulte cu aparţinătorul şi cu medicul de familie al pacientului înainte de vizita pacientului la cabinet.
  • Pacientul necesită facilităţi speciale pentru tratamentul în cabinetul dentar? De exemplu, un pacient într-un scaun cu rotile trebuie transferat pe scaunul dentistului sau poate fi necesară reglarea poziţiei scaunului dentar pentru confortul pacientului.
  • Care este scopul vizitei la dentist? Ce proceduri specifice vor fi efectuate: o examinare orală sau o igienizare profesională, refacerea sau efectuarea unei obturaţii sau extracţia unui dinte? Vizita va fi mai uşoară când se cunosc mai multe amănunte.

Dacă tratamentul este efectuat la cabinet, durata şi ora programării trebuie să fie stabilite în funcţie de dizabilitatea persoanei. Un asistent sau aparţinătorul pacientului trebuie să fie disponibil pentru a calma pacientul, pentru a ajuta la supravegherea pacientului în timpul procedurii şi pentru a oferi asistenţă, astfel încât vizita să aibă loc rapid şi uşor. În timpul vizitei vor fi necesare comunicarea, încurajarea şi grija.

În timpul vizitei, aparţinătorul trebuie, de asemenea, să ceară informaţii despre igiena orală corespunzătoare a pacientului la domiciliu. Medicul dentist trebuie să ofere instrucţiuni pentru curăţarea corectă şi îndepărtarea plăcii bacteriene şi a resturilor alimentare din cavitatea orală a pacientului. De două ori pe zi, trebuie utilizată o pastă de dinţi fluorurată, cu un ingredient antibacterian, pentru a menţine sub control placa bacteriană şi a preveni gingivita. În funcţie de nevoile pacientului, medicul dentist poate recomanda şi folosirea unei ape de gură antimicrobiene sau fluorurate.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Îngrijire şi afecţiuni oro-dentare. Categorii.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.