Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Saliva şi guma de mestecat — beneficii asupra sănătăţii orale


Cercetările sugerează că guma de mestecat fără zahăr poate fi benefică pentru sănătatea orală.

Se ştie că saliva ajută la menţinerea nivelului de umiditate al gurii. Fluxul salivar creşte în timp ce mâncăm, ceea ce ne permite să mestecăm şi să înghiţim mâncarea. Acesta are, de asemenea, un efect de protecţie, prin neutralizarea acidităţii atunci când consumăm alimente bogate în carbohidraţi, care scad nivelul pH-ului din cavitatea bucală şi de îndepărtare a resturilor alimentare, după masă.
Efectul de creştere a fluxului salivar este potenţat suplimentar de mestecarea gumei fără zahăr, în ideea neutralizării acidităţii provocate de alimente. (1, 2)
Ce înseamnă acest lucru pentru dvs.? Aceasta înseamnă că puteţi reduce apariţia cariilor dentare prin limitarea acidităţii cu care intră în contact dinţii dvs.  După ce mâncaţi, pH-ul întregii cavităţi orale devine acid pentru o perioadă de timp, slăbind structura dinţilor şi făcându-i vulnerabili la caria dentară.
A fost efectuat un studiu privitor la guma de mestecat fără zahăr, cu durata de doi ani, pe o populaţie de copii de clasa a III-a până la clasa a V-a, din Europa.

În condiţiile utilizării apei fără fluor şi a folosirii regulate a pastei de dinţi cu fluor, rezultatele chiar după primul an au demonstrat că acei copii, care au mestecat gumă fără zahăr, cu sorbitol, au prezentat o reducere cu 41,7% a numărului cariilor dentare, în comparaţie cu grupul de control, cel al copiilor care nu au mestecat gumă cu sorbitol. (3) Studiul a arătat şi că mestecarea a trei drajeuri de gumă fără zahăr pe zi nu a fost un lucru dificil de realizat.

Prevenirea este simplă. Adresaţi-vă medicului dentist pentru îndrumare privind modalităţile de îmbunătăţire a sănătăţii dvs. orale prin utilizarea gumei de mestecat fără zahăr.

Referinţe:
1 Park KK, Schemehorn BR, Stookey GK. Effect of time and duration of sorbitol gum chewing on plaque acidogenicity. Pediatr Dent.  1993; 15(3):197-202.
2 Koparal E, Ertugrul F, Sabah E.  Effect of chewing gum on plaque acidogenicity. J Clin Pediatr Dent. 2000; 24(2): 129-32.
3 Szoke J, Banoczy J, Proskin HM. Effect of after-meal sucrose-free gum chewing on clinical caries. J Dent Res 80(8): 1725-29, 2001.

© 2011 Colgate-Palmolive Company

Articole asemănătoare

Produse asemănătoare

Îngrijire şi afecţiuni oro-dentare. Categorii.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.