Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Adulţii Şi Fluorul

Au adulţii nevoie de fluor?

Ultimele cercetări demonstrează că toţi avem nevoie de fluor. Înainte, specialiştii afirmau că fluorul este necesar pentru întărirea dinţilor în timpul creşterii acestora. Conform acestei teorii, principalii beneficiari ai metodelor de fluorizare ar fi fost copiii. Însă cele mai recente studii arată că fluorul topic – conţinut în pastele de dinţi, apa de gură şi tratamentele de fluorizare – contribuie la combaterea cariilor la persoane de toate vârstele.

Cum aflu dacă am nevoie de un tratament special de fluorizare?

Dacă beţi apă fluorurată, periajul regulat cu o pastă de dinţi fluorurată este considerat suficient pentru majoritatea adulţilor cu dinţi sănătoşi. Puteţi afla dacă apa pe care o beţi este fluorizată dând un telefon la staţia locală de alimentare, sau, dacă apa potabilă provine din fântâna proprie, puteţi solicita analiza chimică a acesteia

Dacă în general beţi apă îmbuteliată sau vă aflaţi într-una din situaţiile enumerate mai jos, vă recomandăm să discutaţi cu medicul dentist despre tratamentele speciale de fluorizare:

  • Dacă luaţi medicamente sau dacă suferiţi de afecţiuni care determină uscăciunea gurii. Din cauza deficitului de salivă, care ar trebui să neutralizeze acizii din cavitatea bucală şi să îndepărteze resturile alimentare, creşte probabilitatea apariţiei cariilor dentare.

  • Dacă gingiile s-au îndepărtat sau retras de pe suprafaţa dintelui. Acest proces creează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor şi pentru apariţia cariilor dentare.

  • Dacă purtaţi un aparat ortodontic. Aparatele ortodontice şi alte dispozitive favorizează acumularea bacteriilor, ceea ce duce la apariţia cariilor dentare.

  • Dacă aţi fost expus(ă) la radioterapia gâtului sau a capului. Radioterapia afectează glandele salivare, ceea ce determină uscăciunea gurii.

De câte tipuri sunt tratamentele de fluorizare?
Tratamentele de fluorizare pot fi asigurate de către medicul dentist la cabinetul dentar sau se pot aplica acasă. În timpul tratamentului profesional, medicul dentist sau igienistul dentar va usca gura şi va aplica un gel, spumă sau lac. Unii medici utilizează o gutieră care se ţine în gură câteva minute, în care se introduce gelul sau spuma. După aceea, va trebui să nu mâncaţi, să nu beţi nimic şi să nu fumaţi timp de 30 de minute.

Tratamentele de autofluorizare pentru adulţi, majoritatea sub formă de geluri, sunt disponibile cu prescripţie medicală, în funcţie de nevoile individuale, de riscul individual de apariţie a cariilor şi de fluorizarea apei potabile la nivel local.

Indiferent de aceste riscuri, toate persoanele adulte trebuie să folosească o pastă de dinţi fluorurată, deoarece ajută la prevenirea apariţiei cariilor dentare.

Ghiduri despre subiecte asemănătoare

Teste despre stilul de zâmbet

Teste despre stilul de zâmbet

Zâmbetul dvs. este atrăgător, încrezător sau timid? Aflaţi acum.

Produse asemănătoare

Sănătatea oro-dentară la toate categoriile de vârstă

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.