Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Sarcina/perioada prenatală şi sănătatea orală

Tot mai multe studii indică o posibilă corelaţie între parodontopatii şi naşterea prematură sau naşterea unui copil sub greutatea normală. Femeile însărcinate care au parodontopatii sunt mai expuse riscului de a naşte prematur sau de a naşte un copil cu greutatea sub cea normală.

MUrmează alte studii care să demonstreze modul în care parodontopatiile pot afecta o naştere. Se pare că parodontopatiile pot creşte nivelul fluidelor biologice, provocând travaliul prematur. Datele existente sugerează şi faptul că parodontopatiile agravate în timpul sarcinii constituie un factor de risc pentru naşterea prematură.

Ce pot face pentru a avea o sarcină sănătoasă?
Este recomandabil ca femeile care intenţionează să rămână însărcinate să meargă la medicul dentist pentru un control dentar şi pentru tratarea tuturor problemelor dentare înaintea sarcinii.

În timpul sarcinii, dinţii şi gingiile au nevoie de un tratament special. Periajul şi folosirea aţei dentare cu regularitate, alimentaţia echilibrată şi controalele dentare regulate pot reduce problemele dentare asociate sarcinii.

Ce probleme dentare pot apărea în timpul sarcinii?
Studiile arată că multe femei însărcinate prezintă gingivita de sarcină, din cauza acumulării plăcii bacteriene pe dinţi, iritând gingiile. Simptomele sunt înroşirea, tumefierea şi sângerarea gingiilor.

Modificările nivelurilor hormonale din timpul sarcinii amplifică reacţia gingiilor la placa bacteriană, ceea ce duce la incidenţa crescută a gingivitei în timpul sarcinii. Cu toate acestea, placa bacteriană şi nu modificările hormonale constituie cauza principală a gingivitei.

Menţinerea igienei dentare, în special la nivelul liniei gingiilor, va reduce sau chiar va împiedica apariţia gingivitei în timpul sarcinii. De asemenea, înlocuirea dulciurilor cu alimente mai sănătoase, ca brânza, fructele şi legumele proaspete este benefică pentru dinţi.

În ce constă controlul dentar efectuat în timpul sarcinii?
În primul rând, nu uitaţi să informaţi medicul dentist că sunteţi însărcinată. Este recomandabil să vă programaţi controlul dentar între a patra şi a şasea lună de sarcină. Aceasta deoarece primele trei luni de sarcină sunt cele mai importante pentru dezvoltarea copilului. În timpul ultimului trimestru, stresul asociat controlului dentar poate creşte incidenţa complicaţiilor prenatale.

În general, în timpul primului trimestru de sarcină nu se recomandă radiografiile, anestezicele dentare, analgezicele şi antibioticele (în special tetraciclina), decât dacă este absolut necesar. În timpul primului trimestru de sarcină, statul în scaunul stomatologic timp îndelungat poate fi inconfortabil. De asemenea, femeile însărcinate sunt mai predispuse la regurgitare. Medicul dentist este pregătit pentru aceste situaţii.

Dacă trebuie să vă programaţi pentru o problemă urgentă, anunţaţi medicul că sunteţi însărcinată înainte de a ajunge la cabinet. Informaţi medicul dentist despre orice sursă de stres, sarcini pierdute în trecut sau medicamentele pe care le luaţi, deoarece toate acestea pot influenţa tratamentul dentar aplicat în timpul sarcinii. Este posibil ca medicul dentist să dorească să vorbească cu medicul dumneavoastră, înainte de a începe tratamentul.

Dacă aveţi întrebări, discutaţi-le cu medicul dumneavoastră şi cu medicul dentist. Dacă medicul dentist vă prescrie medicamente, nu depăşiţi doza indicată. Această recomandare este valabilă şi pentru aspirină.

Ghiduri despre subiecte asemănătoare

Teste despre stilul de zâmbet

Teste despre stilul de zâmbet

Zâmbetul dvs. este atrăgător, încrezător sau timid? Aflaţi acum.

Produse asemănătoare

Sănătatea oro-dentară la toate categoriile de vârstă

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.