Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Accesorii preţioase detaşabile, pentru dinţii frontali — O tendinţă care afectează sănătatea dinţilor dvs


Accesoriile detaşabile pentru dinţii frontali, realizate din metale şi pietre preţioase, pot fi la modă, dar vă pot afecta sănătatea orală pe termen lung.

Aceasta este una dintre ultimele tendinţe în accesoriile dentare, dar prejudiciile pe care le poate aduce sănătăţii orale nu sunt deloc dezirabile. Accesoriile detaşabile sunt un înveliş decorativ al dinţilor, o aplicaţie metalică, uneori încrustată cu pietre preţioase, promovată la începutul anilor '80 de către artiştii hip-hop. Accesoriile sunt detaşabile şi se fixează peste dinţii din faţă. Ele sunt realizate din aur, din argint sau din metale încrustate cu pietre preţioase, având costuri de la modeste, până la foarte mari.

[Picture of a Dental Grill]
Accesoriu detaşabil pentru dinţii frontali inferiori

Poate crea un astfel de accesoriu probleme de sănătate orală?
Da, este posibil. Este important să efectuaţi proceduri de igienă orală amănunţite, inclusiv curăţarea cu aţă dentară şi periajul cu o pastă de dinţi antimicrobiană, deoarece alimentele şi placa bacteriană se pot acumula cu uşurinţă pe aplicaţie. Acest lucru poate cauza iritaţia marginii gingivale, care poate duce la apariţia gingivitei precum şi a riscului de carii dentare. Aplicaţiile dentare pot cauza, de asemenea, abrazia dinţilor alăturaţi, retracţia gingiei, modificări de culoare sau fracturarea dinţilor. O aplicaţie trebuie scoasă întotdeauna înainte de masă sau înainte de clătirea în scopul curăţării, a cavităţii orale. Ea poate fi şi cauza unei reacţii alergice la metal.

Unele districte şcolare din Statele Unite au interzis utilizarea acestor aplicaţii din motive legate de sănătate, dar şi de disciplină. (1) Este important să vă adresaţi unui medic dentist în legătură cu paşii necesari pentru fixarea aplicaţiei dentare şi implicaţiile asupra sănătăţii dvs. orale.

Cine realizează aplicaţia dentară?
Medicul dentist ar fi singurul care ar putea realiza o aplicaţie dentară, prin luarea unui amprente corecte a dinţilor, în nici un caz un bijutier sau un furnizor de astfel de aplicaţii. Un medic dentist neautorizat poate provoca probleme suplimentare de sănătate oro-dentară.

Referinţe:
1. Informaţii obţinute de pe www.wikipedia.org.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Sănătatea oro-dentară la toate categoriile de vârstă

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.