Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Ce sunt molarii de minte?


Molarii de minte sunt ultimii molari de pe fiecare latură a maxilarului/mandibulei. Aceştia sunt ultimii dinţi care apar, sau erup, în general între 16 şi 20 de ani.

Fiind ultimii dinţi permanenţi care erup, în multe cazuri se întâmplă să nu mai aibă loc pe arcada dentară, ceea ce poate duce la incluzia molarilor de minte. Aceştia rămân sub ţesutul gingival şi nu mai pot erupe din cauza altor dinţi sau a osului. Incluzia dentară poate fi însoţită de inflamaţie şi durere.

Molarii de minte cu erupţie parţială pot erupe cu modificări de poziţie, ceea ce poate duce la o înghesuire dentară şi la diverse alte afecţiuni. Dat fiind că dinţii erupţi înaintea vârstei de 20 de ani au rădăcinile mai puţin dezvoltate şi creează mai puţine probleme, Asociaţia Americană a Medicilor Dentişti recomandă ca între vârstele de 16 şi 19 ani să se efectueze evaluarea molarilor de minte şi eventual extracţia acestora, dacă este necesar.

Cum se extrag molarii de minte?
Înapoi la pagina despre Griji ComuneExtracţia dentară este o procedură relativ simplă. Medicul dentist sau medicul specializat în chirurgie orală recomandă anestezia generală sau anestezia locală cu o substanţă de tipul novocainei sau lidocainei.

După extracţia dintelui/dinţilor, va trebui să muşcaţi uşor pe un tifon timp de 30-45 de minute după ce ieşiţi din cabinet, pentru a minimaliza sângerarea. Este posibil să se producă o inflamaţie sau durere, dar aceasta va dispărea în mod normal în câteva zile; totuşi, adresaţi-vă medicului dentist dacă apare o durere persistentă sau severă, inflamaţie, hemoragie sau febră.

Extracţia molarilor de minte din cauza înghesuirii sau incluziei dentare nu va afecta muşcătura sau sănătatea dvs. orală pe viitor.

HorizontalImpaction AngularImpaction VerticalImpaction
Incluzie orizontală
Impaction
Incluzie unghiulară
Impaction
Incluzie verticală
Impaction

Sănătatea oro-dentară la toate categoriile de vârstă

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.