Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Va confruntati cu respiratia neplacut mirositoare (halitoza)?

Majoritatea persoanelor nu sunt constiente de faptul ca au o respiratie neplacut mirositoare sau „halitoza”, dupa cum este cunoscuta aceasta afectiune in termini medicali. De fapt, una din patru persoane are halitoza, iar o serie de studii au raportat chiar o incidenta mai mare, de aproximativ 50% din populatia adulta (1). Se estimeaza ca în SUA aproximativ 60 de milioane de oameni vor suferi de halitoza cronica(2).

Anumite alimente, problemele de sanatate sau obiceiuri de zi cu zi se numara printre cauzele respiratiei neplacut mirositoare. În multe cazuri, puteti combate respiratia neplacut mirositoare cu o igiena dentara adecvata.

Daca metodele simple de îngrijire orala nu rezolva problema, este posibil sa aveti nevoie de o consultatie la medicul dentist sau de familie pentru a exclude o afectiune mai grava, care poate provoca halitoza.

Cauzele halitozei
Halitoza poate fi provocată de factori externi şi interni. Factorii externi pot fi tipurile de alimente pe care le consumăm, cum ar fi cele picante sau aromate (anumite condimente care se utilizează în bucătărie: usturoi, ceapă, chiar şi tonul sau tacos). Dacă credeţi că halitoza dvs. are legătură cu alimentele pe care le consumaţi, luaţi în considerare păstrarea unui jurnal cu alimentele pe care le mâncaţi pentru a determina dacă acesta este motivul. Şi consumatorii de tutun sau alcool se pot confrunta cu halitoza.

Factorii interni. Limba este un loc în care bacteriile se pot localiza şi creşte. Majoritatea bacteriilor care determină mirosul neplăcut produc compuşi care provoacă halitoza denumiţi compuşi sulfuroşi volatili (CSV) hidrogenul sulfurat şi metilmercaptanul. Majoritatea acestor bacterii care provoacă mirosuri neplăcute se localizează în zona posterioară a limbii.

Alte surse de halitoza pot include urmatoarele (3):

  • Problemele dentare (igiena orala incorecta, gingivita si afectiunile gingivale)
  • Protezele dentare (placa bacteriana si alimentele se pot depune pe protezele dentare)
  • Gura uscata (lipsa fluxului salivar)
  • Problemele orale, nazale şi ale gâtului (sinuzita sau infecţiile gâtului şi amigdalita criptică)
  • Bolile sistemice (diabetul, infectiile sau abcesele pulmonare, insuficientele renale/hepatice, afectiunile gastrointestinale)

Va rugam sa va consultati cu medicul dentist si daca este nevoie cu medicul generalist pentru a determina cauza halitozei cu care va confruntati. Continuati igiena adecvata a cavitatii bucale cu o pasta de dinti antibacteriana cu fluor, folositi zilnic ata dentara si curatati-va limba cu o periuta sau un dispozitiv special pentru limba.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Referinte:
1. Asociatia Americana a Medicilor Dentisti, Comisia pentru probleme stiintifice: Raportul asociatiei: Oral Malodor, J Am Dent Asso 134:209-214, 2003.
2. Specialistii americani în problemele de respiratie. Cauzele si tratamentul halitozei. Informatii revizuite la www.breath-care.com.
3. Halitoza, Clinica Mayo, Informatii revizuite la www.mayoclinic.com.

Ghiduri despre subiecte asemănătoare

Teste despre stilul de zâmbet

Teste despre stilul de zâmbet

Zâmbetul dvs. este atrăgător, încrezător sau timid? Aflaţi acum.
ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.