Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Afectiunile gingivale si bolile cardiace

Bolile cardiovasculare afecteaza inima si/sau vasele de sânge. Peste 50 de milioane de cetateni americani se confrunta cu probleme cardiace, iar boala cardiovasculara este principala cauza de deces si dizabilitate în SUA. De obicei, pâna la depistarea problemelor cardiace, cauza subiacenta (ateroscleroza) este suficient de avansata. Prin urmare, este esentiala preventia prin modificarea factorilor de risc si adoptarea unei alimentatii sanatoase, practicarea exercitiilor fizice si renuntarea la fumat.

Cercetarile recente indica faptul ca parodontita poate fi asociata cu aparitia bolilor cardiovasculare. O teorie este ca proteinele inflamatorii si bacteriile din tesutul gingival patrund în fluxul sangvin si provoaca diverse efecte asupra sistemului cardiovascular. Un studiu recent1 a cercetat prezenta bacteriilor despre care se stie ca provoaca afectiuni gingivale si îngrosarea peretilor sangvini, prezente deseori în bolile cardiace. Dupa examinarea esantioanelor prelevate de la peste 650 de subiecti, cercetatorii au ajuns la concluzia ca un nivel crescut al îngrosarii peretilor sangvini se asociaza prezentei acelorasi bacterii gasite în placa bacteriana dentara, cunoscute pentru provocarea parodontitei.

În momentul evaluarii starii gingiei dvs. si al elaborarii planurilor de tratament cuprinzatoare trebuie luate în considerare multe aspecte ale starii dvs. de sanatate. Pentru persoanele predispuse la boli cardiovasculare sau pentru cele cu boli cardiace preexistente, factorii decisivi care trebuie luati în considerare includ gravitatea bolii, durata acesteia, prezenta altor afectiuni medicale cum ar fi diabetul, care poate influenta boala cardio-vasculara, si prezenta factorilor de risc simultani pentru afectiunile gingivale. În plus, medicul dentist poate comunica cu medicul dvs. curant pentru a determina nivelul de îngrijire, tratamentul afectiunii si starea dvs. generala de sanatate.

Reducerea bacteriilor si eliminarea peliculei bacteriene, atât deasupra, cât si sub jonctiunea mucogingivala, sunt esentiale pentru sanatatea orala si sistemica. Acest lucru se poate obtine cu ajutorul detartrajului si chiuretajului radicular, alaturi de o îngrijire excelenta la domiciliu. Instructiunile de igiena orala reprezinta o parte importanta a planului de tratament pentru toti pacientii, în special pentru pacientii cu grad mare de risc, cum ar fi cei cu boli cardiace. Tratamentul trebuie sa se concentreze asupra prevenirii afectiunilor gingivale si a inflamatiilor orale, element esential pentru controlarea complicatiilor orale asociate bolilor cardiovasculare. Si deoarece stim ca amenintarea bacteriana este un factor de risc pentru gingivita chiar si în rândul pacientilor sanatosi, acestia trebuie încurajati sa foloseasca ata dentara în mod regulat si sa se spele pe dinti de doua ori pe zi cu o pasta de dinti care ofera protectie antibacteriana.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Referinta
1. Circulatie. 2005 Feb 8; 111(5):576-82.

Ghiduri despre subiecte asemănătoare

Teste despre stilul de zâmbet

Teste despre stilul de zâmbet

Zâmbetul dvs. este atrăgător, încrezător sau timid? Aflaţi acum.
ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.