Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Ce este tartrul?


Tartrul este o acumulare de placă bacteriană care s-a mineralizat (întărit) pe dinţi. Tartrul se poate forma la nivelul şi sub joncţiunea mucogingivală şi poate irita ţesutul gingival. Tartrul favorizează acumularea continuă a plăcii bacteriene, având o suprafaţă foarte aderentă, ceea ce în timp duce la afecţiuni grave, ca formarea cariilor dentare şi afecţiuni gingivale.

Tartrul nu este numai o ameninţare pentru sănătatea dinţilor şi gingiilor, ci şi o problemă de aspect estetic. Fiind poros, absoarbe şi se pătează uşor. Dacă sunteţi fumător sau consumator de cafea/ceai, este foarte important să preveniţi formarea tartrului.

Cum aflu dacă am tartru?
Spre deosebire de placa bacteriană, care este o peliculă incoloră, tartrul este un complex mineral, uşor de observat cu ochiul liber, iniţial la nivelul joncţiunii mucogingivale. Cel mai frecvent semn de tartru este culoarea gălbuie sau maronie a dinţilor şi gingiilor. Singurul mod sigur de detectare şi îndepărtare a tartrului este să mergeţi la medicul dentist.

Cum prevenim formarea tartrului?
Pentru reducerea acumulării plăcii bacteriene şi a tartrului, este necesar un periaj corect, în special cu o pastă de dinţi antitartru, şi folosirea aţei dentare.

Odată ce s-a format tartrul, acesta poate fi îndepărtat numai de un medic dentist sau igienist dentar. Operaţiunea de îndepărtare a tartrului se numeşte detartraj. Detartrajul constă în îndepărtarea tartrului de deasupra şi de sub joncţiunea mucogingivală cu un instrument special, de către medic sau igienist.

TarterTeeth Scaling

Tartrul este un pericol pentru sănătatea orală şi dăunează aspectului estetic.

Odată format, tartrul poate fi curăţat numai de medic.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.