Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Optiuni de tratament pentru hipersensibilitatea dentara

Sensibilitatea dentara – Prezentare generala
Sensibilitatea dentara se datoreaza expunerii dentinei, acea parte a dintelui care acopera tesutul moale inervat, fie prin subtierea stratului de smalt, fie prin retractia gingiilor. Modificarile de temperatura si anumite alimente (acide sau dulci) pot provoca dureri la nivelul dintilor. De obicei, durerea este ascutita, intensa si se atenueaza dupa o perioada scurta de timp.

Dentina contine un numar mare de pori sau canale care pornesc din exteriorul dintelui si ajung la tesutul moale din centrul acestuia. Atunci când dentina este expusa, lichidul din aceste canale poate fi stimulat de modificari ale temperaturii sau de anumite alimente. Iata o imagine a aspectului canalelor dentinare, obtinuta la microscop:

Microscopic view of dentin

Cea mai buna modalitate de a afla cauza sensibilitatii unui dinte este examenul medicului dentist. Acesta poate cauta semne ale expunerii dentinei si poate efectua teste pentru a determina adevarata cauza a sensibilitatii. Uneori, sensibilitatea apare in contextul unei carii sau al unei afectiuni gingivale – acestea se pot trata pentru a corecta sensibilitatea. Alteori, cauza sensibilitatii se datoreaza faptului ca smaltul s-a deteriorat prin abraziune sau eroziune, iar gingiile s-au retras, provocând expunerea radacinilor.

Ce se poate face?
Daca sensibilitatea apare in contextul unei carii, aceasta se trateaza printr-o obturatie. Daca afectiunile gingivale sunt cauza, medicul dentist poate efectua o curatare profunda a zonei.

Daca expunerea dentinei este cauza, se pot utiliza o serie de tratamente profesionale si ambulatorii pentru a reduce sensibilitatea.

 • Proceduri la cabinetul de medicina dentara:
  • Un tratament desensibilizat poate fi aplicat in cabinet, inainte sau dupa procedurile dentare care ar putea genera sensibilitate.
  • Lacul cu fluor se poate aplica pe zonele expuse, întarind smaltul si dentina
  • Spuma sau gelul cu fluor se pot aplica pe o gutiera; ulterior veti purta aceasta gutiera timp de 3-5 minute, oferindu-le dintilor o concentratie ridicata de fluorura pentru întarirea zonelor sensibile
  • Pentru sigilarea suprafatei dentinei si construirea unei bariere împotriva stimulilor care provoaca sensibilitate se poate utiliza agentul de cimentare, materialul utilizat pentru atasarea plombelor colorate la dinti
 • Acasa:
  • Utilizati o periuta de dinti cu peri foarte moi, cu o pasta de dinti putin abraziva
  • Periati corect si nu periati în exces
  • Utilizati o pasta de dinti cu o formula speciala pentru calmarea terminatiilor nervoase ale dintelui
  • Utilizati o pasta de dinti cu o concentratie de fluorura ridicata (care v-a fost prescrisa de medicul dentist) pentru întarirea suprafetei dintilor

Sunt disponibile o serie de tratamente, iar medicul dentist va poate ajuta sa le descoperiti pe cele care functioneaza cel mai bine, în functie de situatia dvs. Solicitati întotdeauna ajutorul medicilor dentisti – nu încercati sa diagnosticati singuri aceasta problema. Sensibilitatea poate fi semnul unei probleme mai grave si doar un medic dentist poate diagnostica correct si recomanda un tratament adecvat pentru oricare din problemele de sanatate orala.

Ghiduri despre subiecte asemănătoare

Teste despre stilul de zâmbet

Teste despre stilul de zâmbet

Zâmbetul dvs. este atrăgător, încrezător sau timid? Aflaţi acum.
ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.