Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Paste de dinţi inovatoare pentru a curăţa şi a lumina fiecare tip de zâmbet.

Paste de dinți

O periuţă de dinţi pentru fiecare tip de zâmbet, proiectată pentru confort şi rezultate.

Periuțe de dinți

Pentru o gură mai sănătoasă și o respirație mai proaspătă.

Ape de gură

Produsele Colgate pentru copii fac periajul distractiv şi încurajează utilizarea constantă.

Produse pentru copii

Fiecare zâmbet este unic şi necesită un alt tip de îngrijire. Colgate are o soluţie pentru fiecare zâmbet.

Căutare după beneficiu
Mărimea scrisului

Ce este sensibilitatea dentară?

Sensibilitatea dentară este durerea de dinţi provocată de uzura suprafeţei dentare sau retracţia ţesutului gingival. Cea mai frecventă cauză a sensibilităţii dentare la adulţi este expunerea rădăcinii ca urmare a retracţiei gingivale. Rădăcinile nefiind acoperite de smalţ, miile de canale care conduc la centrul cu terminaţii nervoase al dintelui (camera pulpară) devin expuse. La contactul dinţilor cu diverşi stimuli precum căldura, recele sau presiunea, veţi simţi durere.

Ignorarea sensibilităţii dentare poate duce la alte probleme de sănătate orală. Aceasta se va întâmpla în special dacă din cauza durerii nu mai puteţi peria dinţii, ceea ce vă expune riscului de carii dentare şi afecţiuni gingivale.

Cum aflu dacă am sensibilitate dentară?

Dacă aţi simţit vreodată o senzaţie dureroasă la nivelul dinţilor după ce aţi băut sau mâncat ceva fierbinte sau rece, aceasta este sensibilitatea dentară. Foarte multe persoane au această suferinţă. Este o afecţiune întâlnită la 1 din 4 adulţi, cu tendinţă spre recidivă.

Cum se tratează sensibilitatea dentară?

În primul rând, adresaţi-vă medicului dentist sau igienistului dentar

În general, tratamentul dă rezultate. Medicul dentist poate prescrie un gel pentru dinţi sau apă de gură fluorurată. Puteţi încerca şi pastele de dinţi cu formule speciale pentru dinţi sensibili. Adresaţi-vă medicului dentist pentru a afla ce produse anti-sensibilitate vi se potrivesc

Periaţi dinţii cu atenţie, pentru a evita uzarea şi sensibilizarea dinţilor. Alte cauze ale abraziei (la nivelul smalţului dentar) sunt periajul excesiv, croşetul unei proteze parţiale sau purtarea unui aparat ortodontic.

RecedingGums

Retracţia gingivală expune suprafaţa radiculară la contactul cu căldura, recele sau presiunea.

Pulp

Canalele care conduc către camera pulpară, dacă sunt deschise, provoacă durere.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.