Introducere în Sănătatea Orală şi Dentară

Îngrijirea şi înlocuirea periuţei de dinţi

Cum pot sa am grijă de periuţa mea de dinţi?
Pentru a vă pastra periuţa şi pentru sănătatea dvs, asiguraţi-vă că o păstraţi uscată între periaje. În periuţă se adună praf, microbi, ciuperci şi bacterii, iar numărul lor poate creşte foarte mult. După folosirea periuţei de dinţi, clatiţi-o foarte bine sub un jet puternic de apă şi puneţi-o în poziţie verticală pentru a se usca mai usor.

Pentru a preveni răspândirea viruşilor printre periuţe, evitaţi contactul periuţei dvs cu alte periuţei în timpul depozitării. Un suport obişnuit de periuţe care menţine periuţele în poziţie verticală reprezintă o investiţie foarte bună pentru sănătatea familiei tale.

Cât de des trebuie sa-mi schimb periuţa?
Majoritatea dentiştilor recomandă schimbarea periuţei o data la 3 luni. Studiile arată că după 3 luni de folosire, capacitatea periuţei de dinţi de a îndepărta placa bacteriană de pe dinţi şi gingii se reduce faţă de o periuţă de dinţi nouă. Perii se tocesc şi îşi pierd capacitatea de a ajunge in locurile greu accesibile.

Este foarte important sa-ţi schimbi periuţa după ce ai avut o răceală, gripă, o infecţie la nivelul cavităţii bucale sau te-a durut gâtul, deoarece microbii pot rămâne în perii periuţei si pot duce la reinfectare. Chiar dacă nu ai fost bolnav(ă), diferite ciuperci şi bacterii se pot inmulti în periuţa dvs - un alt motiv pentru a+ţi schimba periuţa în mod regulat.

Cum pot sa-mi protejez periuţa de dinţi când călătoresc?
Un capac de protecţie de plastic va proteja perii periuţei de dinţi împotriva deformării sau strivirii in kitul de călătorie. Cu toate acestea, după periere, periuţa de dinţi trebuie lăsată la aer pentru a preveni inmulţirea bacteriilor.


Un Ghid pentru Periaj
Testaţi-vă talentul de periaj cu periuţa noastră FUN 3-D.

ColgatePalmolive.ro  |  Colgate.ro  |  Aspecte Legale / Confidențialitate  |  Colgate.com Harta Site-ului  |  Politica privind modulele cookie  |  Contactează-ne
© Compania Colgate-Palmolive. Toate drepturile rezervate.
You are viewing the Romanian site.