PASTA DE DINȚI COLGATE TOTAL® CU TRICLOSAN: 
ALEGEREA MEDICILOR DENTIȘTI

 

Colgate Total® reprezintă alegerea medicilor dentiști din întreaga lume, pentru dinți și gingii sănătoase, de mai mult de 20 de ani.

Pasta de dinţi Colgate Total® are o formulă unică ce conţine 0,3% triclosan, ingredient antibacterian care combate germenii periculoşi din placa dentară, cauza majorităţii problemelor de igienă orală.

Despre Colgate Total® s-au publicat mai multe studii clinice cu evaluare inter pares decât despre orice altă pastă de dinţi din lume. Eficacitatea și siguranța Colgate Total® este susținută de peste 90 de studii clinice, care au inclus 20.000 de persoane și un set amplu de evaluări privind siguranța. Cercetarea noastră a fost transmisă agențiilor de reglementare din întreaga lume, care au acceptat utilizarea sigură și eficace a triclosanului în pasta de dinți.

S-a dovedit clinic că pasta de dinți Colgate Total® este superioară celorlalte paste de dinţi în ceea ce priveşte combaterea germenilor care provoacă afecţiunile gingivale. Este dovedit clinic că asigură o protecție timp de 12 ore împotriva germenilor din placa bacteriană.Este important să vă mențineți gingiile sănătoase. Dacă nu sunt tratate, problemele gingivale pot evolua, ducând la parodontită, o fază mai gravă a infecției și care produce o deteriorare mai mare, ce poate duce la pierderea dinților și a țesutului osos.

Periajul cu o pastă de dinți cu fluor obișnuită nu asigură protecția antibacteriană pe care o oferă pasta de dinți Colgate Total®, care protejează gingiile, dinții și sănătatea orală. Acest lucru este remarcabil, dată fiind importanța sporită a sănătății orale și a noilor cercetări științifice care asociază sănătatea orală cu starea generală de sănătate.

Grupul Cochrane pentru Igienă Orală a realizat și publicat un studiu independent aprofundat privind beneficiile tehnologiei triclosan/copolimer, sistemul antibacterian activ din pasta de dinţi Colgate Total®, asupra sănătății orale. Studiul Cochrane a evaluat 30 de studii din perioada 1990–2012, la care au participat 14.835 de persoane (Riley & Lamont 2013). Rezultatele au evidenţiat multiplele beneficii ale utilizării pastei de dinţi cu fluor care conţine triclosan/copolimer şi susţin concluzia că studiile cu durată de până la trei ani nu aduc nicio dovadă că utilizarea pastei de dinţi cu triclosan/copolimeri ar avea efecte nocive. Printre altele, Studiul Cochrane a constatat că după șase sau mai multe luni de utilizare, pasta de dinți cu fluor care conține triclosan/copolimer a protejat sănătatea orală într-un mod semnificativ mai bun decât pasta de dinți cu fluor fără triclosan/copolimeri.

Citiţi textul complet al studiului Cochrane
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD010514.pub2/abstract