Colgate Total® și mediul:

Vigilența noastră din punct de vedere al verificării minuțioase a siguranței Colgate Total® include evaluarea potențială a efectelor dăunătoare pe care triclosanul le poate avea asupra mediului. Compania Colgate este decisă să reducă impactul său asupra mediului și să consolideze profilul de sustenabilitate al produselor sale, incluzând ingredientele pe care le utilizează.

Înțelegem că se adresează întrebări cu privire la triclosan, am analizat cercetarea existentă și am sponsorizat studii și evaluări împreună cu alte entități, precum și pe cont propriu. Avem încredere în știință, care demonstrează că triclosanul din pasta noastră de dinți este sigur pentru mediu.

De ce ar trebui să împărtășiți și dvs. această încredere?

În mediu ajunge o cantitate foarte mică de triclosan. După utilizarea și scurgerea prin canalizare, până la 98% din cantitatea de triclosan este îndepărtată de stațiile moderne de epurare a apelor reziduale. Cantitatea rămasă care este apoi eliberată în mediul acvatic va continua să se descompună, deoarece triclosanul este biodegradabil și se descompune la lumina soarelui.

Pentru a evalua posibilitatea unui efect dăunător asupra mediului, s-au efectuat evaluări detaliate pe baza expunerilor și concentrațiilor din lumea reală. Aceste evaluări arată că triclosanul nu se acumulează în organismul peștilor și al altor animale acvatice. În schimb, triclosanul este procesat rapid prin sistemul digestiv și apoi este excretat ca material rezidual. Aceste evaluări de risc care utilizează date privind mediul provenite din Europa și SUA nu indică vreo dovadă a vreunor efecte dăunătoare ale unei cantități mici de triclosan care pătrunde în mediu.

În noiembrie 2016, atât Health Canada, cât și Environment and Climate Change Canada au finalizat o analiză a triclosanului. Analiza a arătat faptul că triclosanul nu prezintă un risc pentru sănătatea oamenilor în Canada. Environment and Climate Change Canada a declarat că deşi triclosanul poate avea un impact negativ asupra mediului, peste nivelul identificat, acest impact poate fi gestionat prin limitarea eliberării triclosanului în mediu.

Colgate analizează în continuare toate studiile relevante și susține anchete continue cu privire la impactul potențial al triclosanului asupra mediului. Avem încredere în evaluarea științifică a faptului că triclosanul este sigur în cantitățile reduse regăsite în mediu în prezent. Și preconizăm că în viitor va rămâne o cantitate și mai mică de triclosan, pe măsură ce companiile includ triclosan în formula produselor lor numai atunci când autoritățile de reglementare recunosc un beneficiu important privind sănătatea, pentru consumatori - așa cum se întâmplă în cazul Colgate Total®.