Cum se tratează mirosul neplăcut al respirației: Sfaturi pentru halitoză și pentru înlăturarea ei
Badge field

Cum se tratează mirosul neplăcut al respirației: Sfaturi pentru halitoză și pentru înlăturarea ei

Published date field

Veți citi acest articol în mai puțin de 2 minute

Cuprins

  1. Ce se poate face împotriva respirației urât mirositoare?

 

Dacă doriți să aflați cauza respirației urât mirositoare, trebuie să vă programați o consultație la medicul stomatolog. Cunoscându-vă întregul istoric medical și toate problemele dentare, medicul stomatolog poate stabili cauza halitozei. Există multe cauze ale respirației urât mirositoare, printre care: acumularea plăcii bacteriene și a tartrului dentar (igiena orală insuficientă), inflamarea gingiilor (gingivita și boala parodontală), consumul anumitor alimente și a alcoolului, țigările, gura uscată, infecțiile sinusurilor sau ale gâtului, anumite afecțiuni generale (diabetul, pneumonia, abcesele, insuficiența renală/hepatică, problemele gastrointestinale) și adoptarea unei diete foarte sărace în carbohidrați.

Ce se poate face împotriva respirației urât mirositoare?

Este important să menținem o igienă orală corespunzătoare la domiciliu, de două ori pe zi, prin periajul dinților cu o pastă de dinți antibacteriană, cu fluor, prin utilizarea aței dentare pentru îndepărtarea resturilor de mâncare și a plăcii bacteriene de pe și dintre dinți, punți și implanturi, precum și prin curățarea limbii, pentru a elimina bacteriile de la acest nivel, care duc la apariția mirosului neplăcut.

Perierea limbii și a dinților, alături de utilizarea aței dentare, favorizează reducerea semnificativă a sângerărilor gingivale și a respirației urât mirositoare. De asemenea, medicii stomatologi confirmă că spălatul pe dinți de două ori pe zi cu pastă de dinți antibacteriană și utilizarea unei periuțe de dinți cu capăt pentru curățarea limbii pot rezolva respirația urât mirositoare.

Conform American Dental Association, curățarea limbii este esențială pentru o respirație proaspătă și pentru menținerea sănătății orale. Pentru spălarea dinților și curățarea limbii, puteți cumpăra o periuță de dinți ce prezintă pe spatele capătului o perie pentru limbă. După spălarea dinților folosind o pastă de dinți antibacteriană, atât la nivelul maxilarului superior, cât și a celui inferior, treceți la curățarea limbii, prin întoarcerea periuței de dinți. Începeți din partea din spate a limbii, apoi deplasați peria pentru limbă spre față. După curățarea unei zone a limbii, clătiți peria pentru limbă cu apă caldă, pentru a îndepărta toate bacteriile responsabile de apariția mirosurilor neplăcute. Apoi repetați procesul, dinspre partea din spate spre cea din față a limbii, până când toată limba este curățată.

Întrebați medicul stomatolog sau personalul special instruit al cabinetului stomatologic despre tehnicile de igienă orală utilizate pentru îndepărtarea bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare și discutați metodele care trebuie utilizate la domiciliu. De asemenea, întrebați medicul stomatolog ce produse de igienă orală vă recomandă pentru eliminarea respirației urât mirositoare (pastă de dinți antibacteriană, apă de gură antiseptică, perii pentru limbă și instrumente de curățare spațiilor interdentare).

Cheia unei respirații proaspete constă în efectuarea zilnică a unei igiene orale optime la domiciliu și periodic în asistența de specialitate, acordată de medicul stomatolog.