Elemente cheie de control al halitozei

Daca vreti într-adevar sa descoperiti cauza halitozei dvs., luati în considerare efectuarea unei programari la medicul dentist. Având în vedere antecedentele dvs. medicale si stomatologice complete si informatile obtinute în urma unei examinari orale, medicul dentist va putea identifica cauza. Cauzele halitozei sunt numeroase si includ anumite alimente, alcoolul sau tigarile, igiena orala incorecta, afectiunile gingivale, gura uscata, infectiile sinusale sau ale gâtului, infectiile sau abcesele pulmonare, insuficientele renale/hepatice, problemele gastrointestinale sau dietele severe.

Tratamentul halitozei
Este important sa mentineti acasa o igiena orala meticuloasa de doua ori pe zi cu ajutorul unui periaj cu o pasta de dinti antibacteriana cu fluor si utilizând ata dentara pentru a înlatura particulele de alimente si placa bacteriana de pe dinti, punti si implanturi dentare, si sa periati limba pentru a îndeparta bacteriile care provoaca mirosul neplacut. Un studiu publicat a raportat faptul ca periajul dintilor si al limbii combinat cu utilizarea atei dentare a redus semnificativ sângerarile tesutului gingival pe o perioada de doua saptamâni, precum si halitoza1. Un alt studiu clinic efectuat de cercetatorii în medicina dentara ai Universitatii din Buffalo a confirmat faptul ca periajul de doua ori pe zi cu o pasta de dinti antibacteriana si utilizarea unei periute care curata limba pot elimina halitoza 2.

Curatarea limbii este elementul cheie pentru o respiratie mai proaspata, mai curata
Este foarte important sa va curatati limba. Puteti achizitiona o periuta din gama Colgate 360 cu dispozitiv de curatare a limbii amplasat pe spatele acesteia pentru curatarea atât a dintilor, cât si a limbii. Dupa ce va periati dintii superiori si cei inferiori cu o pasta de dinti antibacteriana, întoarceti periuta pe partea speciala de curatare a limbii, amplasati acest dispozitiv în regiunea posterioara a limbii si deplasati-l spre partea anterioara a limbii. Dupa ce ati curatat acea portiune a limbii, clatiti suprafata pentru curatarea limbii cu apa calduta pentru a îndeparta orice bacterii care provoaca mirosul neplacut. Apoi amplasati suprafata pentru curatarea limbii în regiune posterioara alaturata si repetati operatiunile descrise mai sus.

Consultati-va medicul dentist sau igienistul dentar atunci când alegeti mijloacele de igiena orala dentara care va ajuta sa eliminati placa bacteriana si bacteriile care provoaca mirosul neplacut si revizuiti tehnicile care trebuie utilizate acasa. De asemenea, adresati-va medicului dentist pentru a afla ce produse de igiena orala va recomanda sa utilizati pentru a elimina halitoza (pasta de dinti antibacteriana, apa de gura antiseptica, periute cu dispozitive speciale de curatare a limbii si produse special destinate igienizarii interproximale).

Cea mai buna solutie pentru a avea o cavitate bucala curata si proaspata este igiena orala optima efectuata acasa în mod regulat conform recomandarilor medicului dentist.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Referinte:
1. Biesbrock, A, et al. Evaluarea raspunsurilor de tratament la utilizarea atei dentare la gemeni., J Perio 77(8):1386-1391, 2006.

2. Universitatea din Buffalo (Peter Moses, Betsey Clark, Violet Maraszthy, Joseph Zambon, (Universitarea din Buffalo), P.K. Sreenivasan (Colgate), Rezumat prezentat la Reuniunea AADR 2008.

Articole asemănătoare