Badge field

Ce alternative există pentru a avea un zâmbet mai frumos?

Published date field

 

Există cazuri în care nu se recomandă albirea dinţilor. Albirea dinţilor nu este recomandabilă pentru persoanele cu reconstrucţii coronare sau care au dinţii frontali obturaţi sau cimentaţi cu materiale la culoare, deoarece albirea nu are efect asupra acestora şi îi va face să iasă în evidenţă faţă de cei albiţi. Pentru asemenea cazuri, există opţiuni ca faţetarea sau cimentarea dinţilor.

  • Faţetarea este o procedură ce presupune placarea suprafeţei dinţilor cu faţete subţiri din porţelan sau acril. Cu ajutorul tehnicii de faţetare, persoanele care au dinţii pătaţi intens, fisuraţi sau deformaţi pot căpăta un zâmbet plăcut pentru un timp îndelungat. Dinţii faţetaţi se pătează foarte greu, de aceea sunt alegerea ideală pentru cei care doresc un zâmbet perfect.

Există două tipuri de faţete:

  • Faţetele indirecte, (din porţelan) executate după mulajul dinţilor de către un tehnician dentar, necesită, în medie, două vizite la medicul dentist.
  • Faţetele directe, (de obicei compozite) care sunt placate direct pe dinte, în cursul unei singure vizite la medicul dentist. Faţetele directe sunt mai puţin costisitoare decât cele indirecte, dar au o durată de viață mai scurtă.

 Obturaţia adezivă este restaurarea unui dinte fisurat sau rupt, reconstrucţia sau recolorarea dinţilor cu material compozit (răşină). După curăţarea suprafeţei dintelui cu o soluţie uşor acidă, pentru a o face abrazivă şi pentru a uşura aderenţa materialului, se aplică răşina şi i se dă forma şi culoarea dorită, până la obţinerea unui aspect plăcut. Apoi, materialul este fixat prin fotopolimerizare şi şlefuit.

  • Multe persoane preferă obturaţia adezivă în locul obturaţiei cu amalgam, deoarece răşina are un aspect mai natural şi poate fi aleasă în culoarea naturală a dintelui.
  • Dezavantajele obturaţiei adezive faţă de obturaţia cu amalgam sunt costul mai ridicat şi structura poroasă, care favorizează îngălbenirea în timp.

Medicul dentist vă va spune dacă în cazul dumneavoastră se recomandă faţetarea sau obturaţiile adezive.

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Toate drepturile rezervate.