Periajul corect
Badge field

Periajul corect

Published date field

 

Cum se execută un periaj corect?
Un periaj corect durează cel puţin două minute — exact, 120 de secunde! Majoritatea adulţilor nu respectă acest timp. Pentru a vă da seama cât durează periajul, folosiţi un cronometru. Pentru un periaj corect, folosiţi mişcări scurte, uşoare, cu mare atenţie la joncţiunea dentogingivală, la dinţii din spate şi la zonele din jurul obturaţiilor, coroanelor şi altor lucrări dentare. Concentraţi-pe fiecare zonă de periaj, după cum urmează:

  • Periaţi suprafeţele exterioare ale dinţilor de sus, apoi ale dinţilor de jos.
  • Periaţi suprafeţele interioare ale dinţilor de sus, apoi ale dinţilor de jos.
  • Periaţi suprafeţele ocluzale.
  • Pentru împrospătarea respiraţiei, periaţi şi limba.
brush1 brush2 brush3

Înclinaţi periuţa la 45° faţă de linia gingiei şi executaţi mişcări dinspre gingie spre marginea dinţilor.

Periaţi uşor suprafaţa exterioară, interioară şi ocluzală a fiecărui dinte, cu mişcări înainte şi înapoi.

Periaţi uşor limba, pentru împrospătarea respiraţiei şi pentru îndepărtarea bacteriilor.

Ce fel de periuţă de dinţi să aleg?
Majoritatea medicilor dentişti recomandă folosirea unei periuţe cu peri moi pentru îndepărtarea plăcii bacteriene şi a resturilor alimentare dintre dinţi. De asemenea, sunt recomandabile periuţele cu capul mic, pentru că pot să ajungă mai bine în toate zonele cavităţii bucale, inclusiv la dinţii din spate. Multe persoane preferă periuţele electrice. Acestea pot curăţa dinţii mai bine, în special în cazul persoanelor cu dificultăţi sau care nu au o dexteritate bună. Faceţi clic aici pentru a afla care este periuţa Colgate ideală pentru dumneavoastră.

Cât de importantă este alegerea pastei de dinţi?
Este foarte important să utilizaţi o pastă de dinţi potrivită pentru dumneavoastră. În prezent există o mare varietate de paste de dinţi, speciale pentru anumite afecţiuni, inclusiv carii, gingivită, tartru, discromie şi sensibilitate dentară. Adresaţi-vă medicului dentist pentru a afla ce pastă de dinţi vi se potriveşte. Faceţi clic aici pentru a afla care este pasta de dinţi Colgate ideală pentru dumneavoastră.

Cât de des trebuie să-mi schimb periuţa de dinţi?
Periuţa de dinţi trebuie schimbată când începe să se uzeze , cel puţin o dată la trei luni. De reţinut că este indicat să vă schimbaţi periuţa de dinţi după ce aţi suferit de o răceală, pentru că periuţa acumulează bacteriile şi se poate produce o reinfectare.

06/12/2006