couple

Cea mai bună pastă de dinți pentru albire: Cinci semne că ați ales pasta de dinți câștigătoare pentru un zâmbet perfect

Published date field

Mergeți la raftul cu paste de dinți din orice farmacie și veți vedea multe produse care pretind a fi cea mai bună pastă de dinți pentru albire. Însă produsele de albire variază atât de mult în ceea ce privește ingredientele active și beneficiile, încât poate fi dificil să faceți o alegere în cunoștință de cauză. Fie că vreți doar un zâmbet mai strălucitor sau ați observat că dinții dvs. nu mai sunt la fel de albi ca înainte, înțelegând diferențele dintre toate aceste produse de albire vă poate ajuta să reduceți opțiunile.

Ingredientele active

Diferența cea mai mare dintre produsele pentru albirea dinților constă în ingredientul activ. Există două tipuri de produse de bază, fiecare dintre acestea folosind ingrediente cheie diferite:

1. Pastele de dinți pentru albire care înlătură petele de suprafață. Produsele care înlătură petele de suprafață albesc dinții folosind ingrediente abrazive care, în esență, lustruiesc dinții. Acestea nu schimbă cu adevărat culoarea dinților dvs., însă înlătură o parte din petele existente. Rețineți că, deși nu conțin agenți de albire, pastele de dinți care înlătură petele de suprafață pot cauza, în timp, sensibilizarea dinților. Dacă dinții dvs. sunt sensibili sau vă simțiți inconfortabil după ce vă spălați pe dinți cu aceste produse, nu le mai folosiți.

2. Pastele de dinți și gelurile de albire. Pentru un zâmbet și mai strălucitor, căutați o pastă de dinți pentru albire care conține un agent de albire cum ar fi peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă. Ambele pot albi petele închise la culoare pentru a schimba culoarea smalțului într-un alb mai strălucitor. De obicei puteți obține rezultate mai rapide cu un produs care albește dinții, în loc să îndepărteze pur și simplu petele de suprafață.

Protecția smalțului

Odată ce dinții sunt albi, folosirea unei paste de dinți ce întărește și protejează smalțul poate ajuta la menținerea albului dinților. Prin întărirea zonelor vulnerabile de pe dinții dvs., pasta de dinți pentru protecția smalțului face ca pigmenții din alimentele colorate să penetreze mai greu smalțul și să-l îngălbenească mai greu. Acesta este un produs de întreținere ideal pentru menținerea dinților albi și strălucitori. Alegeți o pastă concepută pentru protejarea și întărirea smalțului.

Alte beneficii

Pentru că nu aveți timp să folosiți mai multe produse de fiecare dată când vă periați dinții, cea mai bună pastă de dinți pentru albire are și alte beneficii, cum ar fi protecția împotriva cariilor, împrospătarea respirației și îmbunătățirea sănătății gingiilor. Asigurați-vă că pasta de dinți pentru albire pe care o alegeți conține fluor pentru prevenirea cariilor, împreună cu particule abrazive ușoare, cum ar fi dodecil sulfat de sodiu, pentru menținerea dinților curați și fără pete.

Asociația Dentară din Singapore recomandă efectuarea unei examinări orale adecvate de către un medic stomatolog pentru a determina cel mai potrivit tratament de albire, atunci când este vorba despre proceduri de albire. Este cu atât mai important pentru persoanele cu smalț erodat, retracție gingivală, dinți sensibili și carii netratate! La fel și pentru persoanele cu lucrări dentare sau dinți reconstruiți deoarece, potrivit SingHealth, albirea nu este eficientă pe restaurările dentare, cum ar fi plombele de amalgam sau cele de culoarea naturală a dinților, coroanele dentare din metal sau ceramică, etc.

Confortul și sensibilitatea

Este adevărat că efectul secundar cel mai comun al ingredientelor de albire poate fi o ușoară sensibilitate dentară. Dacă, după ce treceți la o pastă de dinți pentru albire simțiți că aveți dinți și gingii dureroase, s-ar putea să aveți nevoie de o pastă de dinți cu ingrediente active în concentrație mai scăzută. Încercați ca, în loc să treceți la o pastă de dinți pentru albire, să folosiți una pentru înlăturarea petelor sau să căutați o pastă de dinți de albire specială pentru dinții sensibili, astfel încât să obțineți beneficiile unei paste de dinți pentru albire fără disconfort.

Pasta de dinți pentru albire poate fi folosită de întreaga familie, dar ar fi recomandat să discutați cu un medic stomatolog despre alte opțiuni pentru a obține zâmbete strălucitoare. Analizând lista de ingrediente și verificând beneficiile, puteți găsi cea mai bună pastă de dinți pentru albire.