Bicarbonatul de sodiu albește dinții?

Cum să alegeți un sistem de albire a dinților

Published date field

Se știe că multe mâncăruri și băuturi pătează dinții. Poate ați observat că zâmbetul dvs. nu mai este la fel de strălucitor ca înainte. Dacă sunteți interesați să încercați un produs sau un tratament pentru albirea dinților, dar nu știți de unde să începeți, puteți începe de aici. Aflați despre diferențele dintre diferitele produse de albire, de ce albirea dinților la cabinetul stomatologic este atât de eficientă și cum să alegeți cel mai bun produs pentru dvs.

Albirea profesională a dinților

Un tratament profesional efectuat la cabinetul stomatologic obține, de obicei, albirea cea mai rapidă și cea mai eficientă. Tratamentele de albire de la cabinetul stomatologic conțin agenți în concentrații mai mari decât produsele disponibile fără prescripție medicală. De fapt, multe persoane pot observa dinții vizibil mai strălucitori după o singură ședință. Totuși, alte persoane ar putea avea nevoie de până la trei ședințe pentru a finaliza tratamentul.

Majoritatea cabinetelor stomatologice oferă servicii de albire, atât tratamente în cabinet, cât și pentru acasă. Pentru a afla dacă sunteți un candidat potrivit pentru albirea dinților, aveți nevoie de o consultație. Dacă sunteți eligibil, este posibil să fiți nevoit să efectuați mai întâi alte proceduri stomatologice, cum ar fi tratarea cariilor sau a afecțiunilor gingivale. Înainte de a începe un tratament de albire, trebuie să aveți o dantură sănătoasă. În cabinet, albirea profesională a dinților se face folosindu-se diverse geluri și o lumină specială pentru amplificarea efectului.

Gutiere personalizate pentru albirea dinților acasă

Gutierele personalizate se poartă acasă și conțin gel pentru albire furnizat de medicul dvs. stomatolog. Anumite produse necesită purtarea gutierei în momente diferite ale zilei și pentru perioade diferite de timp. Medicul dvs. stomatolog vă va învăța cum să folosiți produsul ca să obțineți cele mai bune rezultate. După ce ați finalizat tratamentul de albire acasă, trebuie să fiți consultat de medicul dvs. stomatolog pentru ca acesta să evalueze succesul tratamentului.

Albirea dinților acasă este mai convenabilă. Pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a folosi produsul în siguranță, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile. În urma contactului prelungit, toate produsele de albire pot cauza o sensibilizare a dinților și pot irita țesutul gingival.

Procedurile profesionale din cabinetul stomatologic sunt modul cel mai rapid și mai eficient de albire a dinților. Pentru protejarea dinților și a gingiilor, medicul dvs. stomatolog poate monitoriza îndeaproape procedura de albire. Totuși, tratamentele de albire în cabinet pot fi scumpe. Din fericire, însă, produsele de albire a dinților pot înlătura multe pete de suprafață și vă pot oferi un zâmbet considerabil mai strălucitor. Cereți medicului dvs. stomatolog să vă recomande produse de albire a dinților disponibile fără prescripție medicală care să fie sigure, având în vedere că anumite produse ar putea să fie prea abrazive pentru utilizare regulată.

Ce produse pentru albirea dinților ar trebui să folosesc?

Nu este neapărat nevoie să vă schimbați stilul de viață pentru a vă albi dinții. Există produse pe care le puteți adăuga rutinei dvs. zilnice sau pe care le puteți lua în bagaj atunci când plecați în călătorii. Produsele de folosit acasă includ:

  • Pastă de dinți pentru albire

  • Apă de gură pentru albire

  • Creioane pentru albire

  • Benzi pentru albire

Creioane pentru albire

Creioanele pentru albire sunt rapide, portabile și ușor de folosit. Creioanele pentru albire au perii subțiri și sunt umplute cu gel de albire. Pentru albirea dinților, trebuie doar să aplicați un strat subțire de gel pe dinți, la fel cum ați aplica ojă pe unghii. Pentru a obține o albire uniformă, aplicați gel pe întreaga suprafață frontală a fiecărui dinte.

Creioanele pentru albire sunt ideale pentru folosirea înaintea unui eveniment special. Creioanele pentru albire produc o diferență vizibilă în culoarea dinților prin albirea stratului exterior de smalț. Totuși, rezultatul final este limitat, pentru că gelul nu penetrează până în straturile profunde ale smalțului.

Pastă de dinți și apă de gură pentru albire

Dacă doriți să înlăturați petele de pe dinți în mod treptat, pasta de dinți și apa de gură sunt niște opțiuni mai simple. Există mai multe paste de dinți care vă pot albi zâmbetul, cum ar fi cele care conțin mici cantități de peroxid, care penetrează dintele pentru a-l albi, și bicarbonat de sodiu, care ajută la înlăturarea petelor de suprafață. Pasta de dinți pentru albire se folosește la fel ca orice alt tip de pastă. Periați de două ori pe zi și, în timp, dinții se vor albi.

Pasta de dinți și apa de gură pentru albire funcționează treptat înlăturând petele de pe smalț pe măsură ce dvs. vă periați dinții și vă clătiți. Acestea ajută la înlăturarea colorațiilor cauzate de mâncăruri și băuturi ce produc pete, cum ar fi cafeaua și vinul roșu. Totuși, pasta de dinți pentru albire nu albește dinții la fel de bine ca gelurile sau gutierele profesionale.

Pasta de dinți pentru albire este, de asemenea, o alegere bună pentru menținerea culorii dinților după albirea profesională și pentru a vă asigura că dinții rămân albi pentru perioade mai lungi, în special dacă veți continua să consumați mâncăruri și băuturi care pătează dinții.

Benzi pentru albire

Benzile pentru albire sunt disponibile fără prescripție medicală în majoritatea magazinelor și au diverse niveluri de intensitate. Acest produs constă în benzi subțiri din plastic acoperite cu gel de albire pe o parte, care se aplică pe suprafața dinților dvs. Majoritatea utilizează două benzi ce pot fi purtate simultan, una pentru dinții superiori și alta pentru dinții inferiori.

Benzile pentru albire sunt extrem de convenabile și populare însă, pentru a obține un rezultat optim, este important să respectați instrucțiunile pentru aplicare și durata purtării. Trebuie să aveți grijă să nu aplicați benzile peste linia gingiei, pentru că gelul poate irita țesutul. Benzile pentru albire nu sunt la fel de simplu de utilizat ca pasta de dinți sau creioanele, dar tind să conțină mai mult agent de albire sau peroxid în componența gelului decât produsele mai portabile.

De luat în considerare înainte de a alege un produs de albire a dinților

Este important să consultați medicul dvs. stomatolog înainte de a folosi un sistem de albire a dinților. Albirea dinților nu este potrivită pentru toată lumea și nu este recomandată pentru copii.

Albirea chimică poate irita dinții și gingiile sensibile, mai ales dacă aveți afecțiuni ale gingiilor. Dacă dinții dvs. sunt maronii sau gri, s-ar putea să nu se albească în mod uniform. Plombele și coroanele dentare nu pot fi albite și pot părea mai închise la culoare în apropierea dinților albiți. Dacă plănuiți să înlocuiți plombele sau coroanele dentare, albiți-vă mai întâi dinții, pentru ca medicul stomatolog să potrivească lucrarea cu noua nuanță de alb.

Pentru albirea dinților există mai multe opțiuni, dar medicul dvs. stomatolog vă poate ajuta să faceți alegerea potrivită în funcție de situație, inclusiv alternative cum ar fi fațetele, pentru un zâmbet mai strălucitor.