Pasta de dinți pentru albire. Introducere: noțiuni de bază privind albirea zilnică

Pasta de dinți pentru albire. Introducere: noțiuni de bază privind albirea zilnică

Published date field

Înainte de a alege o pastă de dinți pentru albire, știați că sunt disponibile mai multe tipuri? Aflați despre ingredientele active, ce fac acestea pentru dinții dvs. și mai multe informații despre cum să alegeți cea mai bună pastă de dinți pentru albire în funcție de nevoile dvs.

Cum funcționează pasta de dinți pentru albire?

Pe rafturile magazinelor sunt multe opțiuni disponibile, iar ingredientele diferă. Există două tipuri de bază, fiecare dintre acestea folosind ingrediente cheie diferite. Unele înlătură petele de suprafață: albesc prin “lustruirea” blândă a dinților dvs. Acestea pot înlătura colorațiile produse de alimente și băuturi.

Unele tipuri de paste de dinți pentru albire conțin ingrediente care decolorează pentru a schimba cu adevărat culoarea dinților dvs. Pastele de dinți cu ingrediente de decolorare acționează de obicei mai repede și dau rezultate care durează mai mult. Totuși, discutați cu cu medicul stomatolog sau cu asistentul de profilaxie înainte de a încerca un produs de albire care decolorează. Se știe că acestea cauzează sensibilitate dentară și pot afecta fațetele, coroanele și alte dispozitive dentare.

Cum să alegeți o pastă de dinți pentru albire

Ingredientele active pot schimba modul în care produsul acționează asupra dinților. O pastă de dinți pentru albire conține, de obicei, unul dintre aceste trei ingrediente:

  • Particule abrazive delicate. Jurnalul Asociației Dentare Americane declară că unele tipuri conțin doar particule abrazive delicate. Aceste ingrediente nu decolorează și nu schimbă culoarea dinților: ele înlătură petele de suprafață lustruind ușor smalțul.

  • Peroxid de hidrogen. Majoritatea pastelor de dinți pentru albire conțin peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen este un agent de albire folosit atât în produsele disponibile în comerț cât și în tratamentele profesionale. Aceste produse schimbă culoarea dinților, nu doar înlătură petele de suprafață, cum fac alte produse. Concentrația de peroxid de hidrogen a pastei de dinți pentru albire este mai mică decât cea a produselor care au nevoie de o singură utilizare. Peroxidul de hidrogen oferă rezultate vizibile după o perioadă de utilizare mai extinsă.

  • Peroxidul de carbamidă. Peroxidul de carbamidă este practic un agent de albire care se descompune în alți compuși, cum ar fi peroxidul de hidrogen. Peroxidul de carbamidă este un ingredient de albire foarte răspândit ce poate fi găsit și în gelurile care se folosesc în gutierele de albire.

Este bine să discutați cu medicul stomatolog despre alegerea produsului.

Este bine să folosiți pastă de dinți pentru albire în fiecare zi?

Citiți instrucțiunile pastei dvs. de dinți. În cazul în care pasta de dinți indică utilizarea zilnică pentru rezultate optime, atunci o puteți folosi zilnic. Dacă vă confruntați cu o sensibilitate crescută a dinților, puteți folosi alternativ cu o pastă de dinți obișnuită sau găsi o pastă de dinți pentru dinți sensibili.

Protejarea smalțului după procesul de albire

Deoarece pasta de dinți pentru îndepărtarea petelor lustruiește smalțul, ar trebui să încercați să vă fortificați smalțul după albire. Există mai multe opțiuni de paste de dinți pentru fortificarea sau protecția smalțului. Puteți preveni reapariția petelor de suprafață păstrând smalțul sănătos. Pentru recomandări, mergeți la consultație la medicul stomatolog.

Cum se folosește pasta de dinți pentru albire

Cel mai bun lucru despre pasta de dinți pentru albire este că oferă și beneficiile unei paste de dinți obișnuite. Periajul cel puțin de două ori pe zi, timp de două minute reduce riscul cariilor, împrospătează respirația și menține gingia sănătoasă.

Mergeți la consultație la medicul stomatolog înainte de utilizarea unui produs de albire în special dacă aveți coroane dentare și obturații (plombe). Dacă aveți deja sensibilitate dentară, medicul dvs. stomatolog vă poate recomanda produsul potrivit nevoilor dvs.