couple with cofe

Cele mai bune opțiuni de albire a dinților pentru acasă

Published date field

Unele dintre cauzele pătării dinților pot fi o parte dintre alimentele și băuturile dvs. preferate, cum ar fi cafeaua, vinul și alte băuturi acide. Totuși asta nu înseamnă că trebuie să nu vă mai bucurați de acestea. Iată câteva opțiuni pentru acasă care pot ajuta la îmbunătățirea zâmbetului dvs.

Cum să albiți dinții acasă

Vă gândiți să vă faceți zâmbetul mai strălucitor? Începeți cu o consultație la medicul stomatolog; acesta va determina cauza modificării culorii și vă va recomanda un tratament de albire a dinților potrivit pentru dvs. Știați că sunt mai multe tipuri de pete pe dinți? Petele extrinseci sunt pete cauzate de anumite mâncăruri și băuturi cum ar fi cafeaua, vinul și băuturile acide. Fumatul țigărilor și alte produse ce conțin tutun pot, de asemenea, contribui la îngălbenirea dinților. Vestea bună este că procedurile de albire pentru acasă și cele disponibile fără prescripție medicală pot înlătura petele care apar pe stratul exterior al dinților (smalțul dinților).

Gutiere personalizate pentru albirea dinților acasă

Gutierele personalizate sunt o opțiune de albire oferită de medicul stomatolog pentru utilizarea la domiciliu. Medicul dvs. stomatolog va aplica un agent de albire pe dinții dvs. folosind o gutieră de albire personalizată. Această gutieră poate fi purtată acasă și este însoțită de instrucțiuni cu privire la cât de mult trebuie folosită. Deși acestea nu oferă rezultate imediate, gutierele de albire pentru acasă pot face o diferență vizibilă în ceea ce privește petele de suprafață.

Metode de albire pentru dinți disponibile fără prescripție medicală

Colorațiile dinților dvs. pot fi reduse chiar și doar adăugând pastă de dinți pentru albire, gel sau apă de gură la rutina dvs. orală. Aceste produse disponibile fără prescripție medicală conțin o concentrație de ingrediente de albire mai mică decât tratamentele de albire de la cabinet, ajutând la albirea zâmbetului dvs. Rețineți că trebuie să respectați întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj pentru a vă asigura că folosiți corect produsul de albire.

Deși este posibil ca produsele pentru acasă și cele disponibile fără prescripție medicală să nu ajute în cazul petelor intrinseci (petele din structura dintelui), medicul dvs. stomatolog vă poate recomanda tratamente de albire în cabinet pentru petele mai dificile, cauzate de anumite medicamente sau afecțiuni medicale.

Obiceiuri pentru dinți mai albi

Modul cel mai bun de a menține un zâmbet strălucitor și de a preveni pătarea dinților este să practicați o bună igienă orală. Păstrați dinții curați și protejați-vă sănătatea dentară respectând acești pași ușor de urmat acasă:

  • Periați dinții de două ori pe zi
  • Curățați spațiile interdentare (între dinți) folosind ață dentară sau alte dispozitive de curățat interdentare
  • Limitați mâncărurile și băuturile care pătează dinții
  • Vizitați în mod regulat medicul stomatolog

Puteți obține zâmbetul alb și strălucitor pe care îl meritați, în confortul propriului cămin. Nu uitați să discutați mai întâi cu medicul stomatolog pentru a găsi cea mai bună opțiune de albire a dinților. Dacă aveți pete dentare extrinseci, cauzate cel mai des de obiceiurile stilului dvs. de viață, cum ar fi fumatul sau chiar de băuturile dvs. preferate, produsele de albire pentru acasă pot înlătura petele și îmbunătăți zâmbetul. Îngrijiți-vă dinții pentru a preveni formarea de noi pete. Periați dinții de două ori pe zi și curățați zonele greu acccesibile cu ață dentară sau alte dispozitive de curățare interdentară. În cele din urmă, nu uitați să vizitați medicul stomatolog pentru igienizare profesională regulată.