Proč Bychom Si Měli Bělit Zuby?

4 tipuri de produse pentru albirea dinților

Pentru mulți oameni, albirea dinților a devenit principala preocupare estetică. Tratamentele de albire a dinților efectuate de medicul stomatolog și produsele fără prescripție medicală disponibile astăzi sunt ușor de folosit și pot avea un efect vizibil asupra zâmbetului dvs. Aflați mai multe despre cele mai populare patru opțiuni de albire a dinților.

Cauzele colorațiilor extrinseci ale dinților

În timp, anumite obiceiuri alimentare și stilul de viață pot afecta nuanța dinților dvs. Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetică, acestea includ următoarele:

  • Fumatul

  • Vinul roșu

  • Ceaiul sau cafeaua

  • Băuturile răcoritoare închise la culoare

  • Sosurile de roșii

  • Fructele închise la culoare, cum ar fi zmeura, coacăzele și murele

Din fericire, produsele de albire a dinților pot îndepărta petele de suprafață, iar tratamentele de albire efectuate de medicul stomatolog pot avea rezultate vizibile într-un timp foarte scurt. Aflați mai multe despre cele patru opțiuni de albire a dinților mai jos.

1. Pasta de dinți și apa de gură pentru albire

Puteți schimba foarte ușor pasta de dinți și apa de gură obișnuite cu o pastă de dinți și apă de gură pentru albire. Pasta de dinți pentru albire poate conține particule abrazive ușoare pentru îndepărtarea delicată a petelor de pe suprafața dinților în timpul periajului. Conform Asociației Dentare Americane (ADA), apa de gură pentru albire poate conține peroxid de hidrogen sau alte ingrediente de albire. Există și periuțe de dinți speciale de albire, cu perii condensați, care lustruiesc dinții fără a produce abraziune.

2. Guma de mestecat și benzile pentru albire

Guma de mestecat pentru albire, fără zahăr, vă poate ajuta dinții în mai multe moduri. În primul rând, mestecarea gumei după mese stimulează producția de salivă, care înlătură bacteriile și mâncarea. În al doilea rând, ingredientele de albire ale gumei de mestecat pot crea un strat protector, “învelind” dinții pentru a preveni pătarea. Folosirea gumei de mestecat după mese poate ajuta la menținerea în timp a  rezultatelor tratamentului de albire.

Benzile pentru albire sunt mici benzi din plastic cu gel cu peroxid de hidrogen pe care le aplicați pe dinți. În funcție de instrucțiunile producătorului, benzile pentru albire pot fi folosite până la 30 de minute pe zi, timp de până la două săptămâni, pentru un rezultat de albire vizibil.

3. Gutierele pentru albirea dinților

Gutierele pentru albirea dinților includ una sau mai multe gutiere cu o soluție de albire pe bază de gel. Puteți cumpăra gutierele pentru albirea dinților de la magazin, sau medicul dvs. stomatolog poate crea gutiere personalizate pe care le puteți folosi cu un produs de albire a dinților distribuit în cadrul cabinetelor. Dacă optați pentru albirea în cabinet, medicul stomatolog va face un mulaj al dinților dvs. și astfel gutiera se va potrivi perfect în cavitatea dvs. bucală. Gutierele disponibile fără prescripție medicală sunt însoțite de produse de albire cu o concentrație de peroxid de hidrogen mai scăzută decât cele disponibile pentru procedura din cabinet. La fel ca benzile pentru albirea dinților, gutierele trebuie folosite mai multe zile pe săptămână, timp de până la două săptămâni pentru cele mai bune rezultate.

4. Tratamentul de albire dentară la cabinet

Tratamentele de albire efectuate în cabinetul medicului dvs. stomatolog pot da rezultate excelente. Mai întâi, medicul stomatolog va aplica un strat protector pe țesutul gingival și pe buze pentru a le proteja de ingredientele de albire. Apoi, acesta va aplica gelul de albire și va folosi lampa cu ultraviolete pe dinți pentru a activa tratamentul. Acest proces folosește, de obicei, ingrediente cu o concentrație mai ridicată decât cele disponibile în magazin. În timp ce tratamentele de la cabinet costă mai mult decât produsele disponibile fără prescripție medicală, rezultatele sunt, de obicei, mai bune și durează mai mult.

Ce ar trebui să luați în considerare înainte de a alege un tratament de albire

Rezultatele tratamentelor de albire nu sunt permanente și, în general, necesită retușuri și tratamente suplimentare pentru întreținerea albirii. Pe măsură ce continuăm să mâncăm și să bem mâncăruri și băuturi acide și de culoare închisă, dinții noștri pot acumula pete de suprafață.

Este important să aveți o igienă orală adecvată înainte de a face un tratament de albire. Tratați cariile și gingivita. Altfel, puteți suferi de probleme de sensibilitate a dinților sau de inflamarea gingiilor. Vorbiți cu medicul dvs. stomatolog înainte de a folosi un tratament de albire pentru a vă asigura modul cel mai sigur de a obține un zâmbet mai alb cu cele mai bune rezultate.

Întreținerea unui zâmbet sănătos este foarte importantă, iar păstrarea unei igiene orale vă va menține zâmbetul mai strălucitor pentru mai mult timp. Produsele de albire cumpărate din magazin sunt accesibile și ușor de folosit. Tratamentele de albire efectuate în cabinetul medicului dvs. stomatolog pot avea rezultate care durează mai mult. Medicul dvs. stomatolog vă poate face recomandări și vă poate sfătui cu privire la tratamentul de albire potrivit pentru dvs.