Care sunt cele mai bune opțiuni de albire rapidă a dinților?

Care sunt cele mai bune opțiuni de albire rapidă a dinților?

Published date field

Tehnologia de albire a dinților este mai rapidă, mai sigură și mai eficientă decât oricând în trecut. În magazine veți găsi o varietate largă de opțiuni pentru albirea dinților. Dacă se apropie o ocazie specială, aflați mai multe despre opțiuni de albire aproape instantanee, disponibile în cabinetul medicului dvs. stomatolog sau fără prescripție medicală, pe care le puteți folosi oricând.

Proceduri de albire rapidă efectuate de medicul stomatolog

Procedurile de albire profesională sunt cele mai eficace. Medicul dvs. stomatolog vă poate recomanda o procedură de albire personalizată pentru dinții dvs., inclusiv cu ajutorul unei amprente (“mulaj”) a acestora pentru a obține o gutieră personalizată de folosit acasă sau pentru o procedură de albire în cabinet. O procedură obișnuită de albire în cabinet se întinde, de obicei, pe durata mai multor ședințe. Fiecare ședință poate dura între 30 și 90 de minute, în funcție de decizia medicului stomatolog. Medicul stomatolog poate folosi o procedură de albire cu activare cu laser sau lumină, care necesită o singură ședință.

Odată ce ați realizat albirea dinților la cabinetul medicului stomatolog, puteți încerca acasă produse disponibile fără prescripție medicală pentru întreținerea zâmbetului strălucitor. Academia Americană de Stomatologie Cosmetică declară că metodele de albire la cabinet tind să fie mai rapide și mai eficiente decât cele din comerț. Iată cum funcționează, de obicei, tratamentele de la cabinet:

  • Medicul stomatolog aplică o soluție pe gingie pentru a o proteja de agentul de albire.
  • Folosește apoi agentul de albire – peroxid de hidrogen concentrat - pe cei opt dinți frontali.
  • Apoi, medicul stomatolog folosește o lumină specială pe dinți pentru a amplifica efectul de albire.
  • Într-o oră, dinții pot fi mai albi cu 8 - 10 nuanțe.

Sisteme de albire pe care le puteți folosi acasă

Ați văzut sau auzit probabil despre benzile de dinți pentru albire, gelul de albire, pasta de dinți pentru albire, periuțele, gutierele și creioanele pe rafturile farmaciilor. Aceste produse sunt deseori ieftine și ușor de folosit seara, acasă. Chiar dacă nu sunt la fel de eficace ca albirea efectuată de medicul stomatolog, acestea vă pot albi dinții în mod vizibil.

Cum funcționează pasta de dinți pentru albire

Pasta de dinți pentru albire este o bună opțiune pentru albirea dinților în siguranță, în timp ce vă mențineți și rutina obișnuită de igienă orală. Pasta de dinți pentru albire poate conține peroxid de hidrogen pentru albirea dinților. Aceste paste de dinți disponibile fără prescripție medicală au nevoie, în general, de patru săptămâni de utilizare zilnică pentru a schimba nuanța dinților în mod vizibil. Pasta de dinți pentru albire poate menține albirea din cabinet și poate proteja împotriva cariilor, în același timp, la fel ca orice altă pastă de dinți.

Cum se folosesc periuțele de dinți portabile pentru petele de suprafață

Există chiar și produse de albire a dinților pe care le puteți lua cu dvs. în călătorii! Periuțele de dinți sunt mici, nu necesită apă sau clătire, așa că le puteți folosi oriunde. Aceste periuțe de dinți înlătură petele, cum ar fi cele de după consumul fructelor de pădure, vinului roșu sau cafelei, înainte ca acestea să se fixeze.

Truse de albire pentru folosirea acasă

Puteți cere medicului stomatolog și un gel de albire pentru acasă. Tratamentul făcut acasă poate dura mai mult decât cel de la cabinet, dar este mai convenabil și mai confortabil. Pentru acest tratament, medicul stomatolog vă oferă pentru acasă o gutieră ce conține gel de albire. Purtați această gutieră seara, pentru o anumită perioadă timp, în timp ce vă uitați la TV sau citiți. Este posibil să trebuiască să purtați aceste gutiere timp de două până la patru săptămâni, în funcție de recomandările medicului dvs. stomatolog. Totuși, aceste gutiere cu soluție de albire cu o concentrație de uz medical pot avea rezultate fantastice.

Puteți găsi gutiere cu gel de albire și fără prescripție medicală. Rețineți că acestea nu oferă o albire similară concentrației de uz medical, dar rezultatele sunt vizibile în timp.

Creioane portabile pentru albire

Creioanele pentru albire devin o nouă metodă de albire accesibilă și portabilă. La fel ca și periuțele de dinți, creioanele pentru albire sunt portabile. Creioanele pentru albire conțin gel cu peroxid de hidrogen pe care îl aplicați după periaj. Gelul se usucă rapid și poate fi aplicat oriunde, fără să trebuiască să așteptați să aveți o seară liberă acasă, ca în cazul gutierelor cu gel.

Alte sfaturi privind albirea dinților

Conform Academiei de Stomatologie Generală, albirea dinților funcționează mai repede dacă urmați aceste sfaturi:

  • Respectați programările la medicul stomatolog, pentru a vă asigura că dinții și gingia dvs. sunt sănătoase
  • Rețineți că soluțiile de albire nu distrug, dar nici nu albesc coroanele dentare și obturațiile (plombele)
  • Pe durata și după tratamentul de albire, evitați mâncărurile și băuturile care pătează, cum ar fi fructele de pădure, vinul roșu și ceaiul negru sau verde
  • Evitați produsele care conțin tutun

Deși veți găsi în magazine mai multe opțiuni de albire a dinților, medicul dvs. stomatolog va ști care este cea mai bună opțiune pentru dvs. Cereți medicului dvs. stomatolog sau asistentului de profilaxie recomandări dacă aveți nevoie de opțiuni accesibile care pot fi utilizate acasă.