Pasta de dinți pentru albire. Introducere: noțiuni de bază privind albirea zilnică

Albirea cu lampa/laser, pentru un zâmbet radiant

Published date field

Albirea cu lampa/laser este o procedură dentară cosmetică populară care oferă o îmbunătățire semnificativă a nuanței dinților. Poate fi o procedură scumpă, de câteva sute de euro pentru o sesiune de albire, dar pentru a avea un zâmbet plăcut, costul ar putea fi justificat. Dacă sunteți interesați să folosiți procedura pentru dinți mai strălucitori, trebuie să știți următoarele:

Cum funcționează

Albirea dinților folosind laserul sau diferite tipuri de lămpi este o metodă eficientă de reducere a petelor. De fapt, în medie, albirea dinților activată prin lampă poate face dinții mai albi cu câteva tonuri în aproximativ o oră. Iată la ce vă puteți aștepta în ziua procedurii:

  • Medicul stomatolog stabilește nuanța dinților dvs. existenți folosind o cheie de culori. Face o fotografie a dinților dvs. pentru a putea vedea diferența după terminarea procedurii.
  • Medicul stomatolog vă va acoperi buzele cu o loțiune hidratantă de protecție împotriva razelor ultraviolete. Se introduce un depărtător pentru obraji pentru a menține gura deschisă pe durata procedurii. După ce gura este deschisă, se introduc rulouri de vată speciale sub buze pentru a menține zona uscată și se aplică fie o barieră protectoare din cauciuc, fie un strat de soluție de protecție pe gingie pentru a proteja de gelul de albire, care poate irita. Va trebui să purtați și ochelari de protecție, pentru a proteja ochii.

  • Apoi medicul stomatolog va aplica gelul de albire pe partea frontală a dinților. Conform Bupa, gelul conține, de obicei, fie peroxid de hidrogen, fie peroxid de carbamidă, care degajă oxigen pe suprafața dinților și îi albește.

  • Apoi, medicul stomatolog folosește o lumină pentru albire sau un laser. Odată aprins, fasciculul va ilumina dinții direct pentru a activa procesul de albire. Lumina cuprinde toți dinții în același timp și nu este în mișcare. Pacienții trebuie să rămână nemișcați, înclinați pe spate în scaunul stomatologic pentru a fi siguri că toți dinții expuși sunt luminați în mod egal. Anumite sisteme de albire constau în trei reprize de 15 minute, efectuate într-o singură ședință. Între ședințe, medicul stomatolog verifică materialele absorbante pentru a se asigura că țesuturile moi ale gurii sunt izolate de gelul de albire.

  • După ce ședința de albire este finalizată, gelul va fi aspirat sau clătit. Materialele protectoare vor fi înlăturate, iar dinții și gingia vor fi clătite și aspirate din nou. După albirea dinților cu lampa, timp de două zile, porii smalțului sunt deschiși și sunt mai susceptibili la absorbția de pigmenți care produc pete. În această perioadă, pacienții trebuie să evite utilizarea sau consumul produselor ce pot păta dinții, inclusiv ruj, cafea și băuturi carbogazoase. Albirea cu laser a dinților înlătură de pe dinți o substanță numită „pelicula dobândită”, care se formează datorită salivei. Dezvoltarea acestui strat durează până la 24 de ore, așa că, în această perioadă, trebuie să evitați mâncărurile care pătează dinții.

  • Dacă aveți dinți sensibili, trebuie să discutați cu medicul stomatolog, pentru că procesul de albire poate crește sensibilitatea. În majoritatea cazurilor, sensibilitatea scade la câteva zile de la procedură, însă medicul dvs. stomatolog vă poate sfătui dacă procedura este potrivită pentru dvs.

Menținerea dinților strălucitori după albirea cu lampa

Albirea cu lampa nu oprește dinții de la a fi vulnerabili la pătare, ci chiar dimpotrivă. Efectele albirii profesionale a dinților pot dura de la șase luni la doi ani, în funcție de stilul de viață și expunerea repetată la alimente și băuturi închise la culoare care, în timp, poate cauza pătarea extrinsecă a dinților.

Puteți proteja albul dinților dvs. folosind paiul, pentru a reduce efectul de pătare de la băuturi. Vizitați medicul dvs. stomatolog în mod regulat pentru controale și detartraj și folosiți pastă de dinți pentru albire, pentru a ajuta la albirea și protejarea dinților.

Acum că știți detaliile procedurii de albire cu laser, puteți decide dacă acest tip de albire este potrivit pentru dvs. De asemenea, medicul stomatolog vă poate ajuta să evaluați opțiunile.