couple

Bicarbonatul de sodiu albește dinții?

Published date field

Internetul conține o serie nesfârșită de remedii casnice, soluții „pe care le faceți singuri” și produse de albire a dinților. Este bicarbonatul de sodiu nociv pentru dinți? Oare chiar îi albește? Suntem aici să vă transmitem opiniile profesioniștilor cu privire la eficacitatea și siguranța folosirii bicarbonatului de sodiu pentru albirea dinților.

Albirea dinților folosind bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, cunoscut și sub numele de praf de copt, este un tip de sare care poate fi găsit în majoritatea caselor. În stare naturală, de obicei, arată ca un cristal mărunt (asemănător cu sarea de masă) sau ca o pulbere fină. Una dintre utilizările practice ale bicarbonatului de sodiu este ca ingredient în pasta de dinți.

În general, vă puteți albi dinții în două moduri: cu produse conținând peroxid de hidrogen sau folosind un material abraziv pentru a înlătura petele. Bicarbonatul de sodiu este un material abraziv care poate ajuta la înlăturarea petelor atunci când se freacă de stratul exterior dur al dintilor (smalțul).

Vă gândiți să folosiți pastă de dinți cu bicarbonat de sodiu? Din fericire, pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu este eficientă și sigură pentru albirea dinților, conform Jurnalului Asociației Dentare Americane. Mai mult decât atât, bicarbonatul de sodiu este mai puțin abraziv decât multe alternative și are o duritate similară cu dentina. Împreună, acești factori îl transformă într-o opțiune sigură pentru utilizarea zilnică în rutina îngrijirii orale.

Având în vedere că bicarbonatul de sodiu înlătură orice colorații de pe suprafața dinților, acesta nu va înlătura petele mai profunde. Conform Mayo Clinic, pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu poate ajuta la înlăturarea petelor de cafea și tutun iar efectul poate dura între două și șase săptămâni să observați diferența.

Dacă o pastă de dinți care conține bicarbonat de sodiu nu vă albește dinții în măsura în care v-ați dori, gândiți-vă să programați o consultație la un medic stomatolog. Conform Centrului Medical al Universității din Rochester, tratamentele profesionale de albire sunt la fel de eficiente ca opțiunile de albire la domiciliu care durează câteva săptămâni, așa că pot fi o alegere foarte bună pentru zâmbetul dvs.

Sfat util: Bicarbonatul de sodiu nu este identic cu praful de copt. Spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, praful de copt conține și acid și amidon folosite pentru gătit. Nu veți găsi pastă de dinți cu praf de copt!

Remedii făcute în acasă

Când vine vorba despre albirea dinților, este important să rețineți că nu există soluții magice și că trebuie să vă gândiți mai întâi la siguranța dvs.

Remedii pentru albirea dinților care conțin bicarbonat de sodiu amestecat cu ingrediente mai puțin studiate au fost popularizate pe internet din cauza costului scăzut, disponibilității ingredientelor și folosirii simple. Din păcate, popular nu înseamnă sigur și eficient, așa că e mai bine să folosiți produse create de profesioniști.

Este o idee bună să evitați sfaturile privind albirea dinților găsite pe blogurile de amatori și rețineți că soluțiile „pe care le faceți singuri” pot fi periculoase. Poate fi dificil să măsurați singuri ingredientele și se poate să iritați pulpa dentară atunci când folosiți remedii de albire.

Înainte de a folosi remedii sau produse de albire, vă recomandăm să consultați un medic stomatolog.

Alte sfaturi privind îngrijirea orală

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la albirea dinților însă, doar acesta, nu este suficient pentru prevenirea cariilor, afecțiunilor gingivale și altor probleme dentare. Nu trebuie să vedeți folosirea pastei de dinți cu bicarbonat ca un substitut pentru orice parte din rutina dentară, ci ca o completare.

Vestea bună este că rutina adecvată a îngrijirii orale este un pas important către menținerea sănătății cavității bucale și a dinților albi ca perlele.

Sfaturi importante pentru îngrijirea orală:

  • Folosiți pastă de dinți sau apă de gură care conțin fluor pentru a ajuta la protejarea dinților. Multe paste de dinți conțin atât bicarbonat de sodiu, cât și fluor!

  • Periați-vă dinții zilnic, timp de două minute și asigurați-vă că folosiți mișcări blânde, pentru a nu răni dinții sau gingiile. Periajul de seară este cel mai important!

  • Folosiți ață dentară o dată pe zi pentru a înlătura resturile alimentare și tartrul dintre dinți.

  • Mențineți un regim alimentar echilibrat și sănătos, nu prea bogat în alimente dulci sau acide.

  • Evitați fumatul și produsele care conțin tutun.

S-a dovedit că bicarbonatul de sodiu este soluția inteligentă de albire a dinților, dar nu rezolvă toate problemele sănătății dentare. Dacă doriți să folosiți produse de albire, asigurați-vă că aveți o rutină orală completă și consultați un medic stomatolog. Acum aveți toate informațiile necesare pentru a avea succes în folosirea bicarbonatului de sodiu pentru albirea dinților.