SIGURANȚA PASTEI DE DINȚI COLGATE TOTAL® CU TRICLOSAN

Colgate recunoaşte importanţa studiilor ştiinţifice continue. Desfășurăm și contractăm cercetări, publicăm lucrări, investigăm îndeaproape informații nou publicate și participăm activ la simpozioane ale experților în mod constant. Avem încredere că studiile științifice independente continue vor consolida volumul considerabil de lucrări care susţin siguranţa și eficiența Colgate Total® cu triclosan.

Studii privind siguranța triclosanului în pasta de dinţi efectuate de agenții de reglementare din întreaga lume

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA, agenții importante de reglementare medicală din întreaga lume și alte surse independente au evaluat și confirmat utilizarea sigură și eficace a triclosanului în pasta de dinți Colgate Total®.

Colgate Total, cu substanţa activă triclosan, a fost aprobată drept sigură şi eficientă de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA, în urma unui proces riguros aferent unei cereri de înregistrare a unui medicament nou (New Drug Application, NDA). Acesta este acelaşi proces ca şi pentru aprobarea medicamentelor eliberate pe bază de reţetă, iar Colgate Total® este singura pastă de dinți de pe piață care a făcut obiectul procesului de evaluare a unui medicament nou (NDA) al FDA. Procesul de aprobare NDA impune evaluarea atentă a siguranţei administrării la oameni. Toate evaluările de medicamente noi includ o analiză a studiilor non-clinice, care acoperă o gamă largă de puncte finale toxicologice, precum caracterul cancerigen, efectele toxice asupra aparatului reproducător şi asupra dezvoltării, iritaţia ochilor şi a pielii şi toxicitatea pe termen scurt şi lung. Aprobarea NDA a FDA impune, de asemenea, monitorizare și actualizare constante și furnizare periodică de actualizări, privind siguranța, către FDA.

La data de 6 septembrie 2016, FDA a emis o decizie finală privind săpunurile antibacteriene pentru mâini, pentru consumatori, care a interzis continuarea utilizării triclosanului și a altor 18 ingrediente antibacteriene, cu intrare în vigoare în termen de un an. FDA a concluzionat că fabricanții de săpun nu au depus dovezi adecvate privind siguranța pentru aceste produse; agenția nu a concluzionat că triclosanul din săpun nu ar prezenta siguranță. Deciziile FDA cu privire la săpunurile antibacteriene pentru mâini, pentru consumatori, nu au un impact asupra aprobării NDA pentru Colgate Total®, care nu s-a modificat.

Pentru mai multe informații legate de modul în care Cererile pentru un medicament nou sunt aprobate de FDA și modul în care produsele obțin Aprobarea ADA, vă rugăm să faceți clic aici. Pentru informații suplimentare cu privire la triclosan și FDA, faceți clic aici

Comitetele științifice independente ale Comisiei Europene au evaluat, de asemenea siguranţa triclosanului de mai multe ori (Comitetul Științific privind Produsele Cosmetice și Produsele Nealimentare în 2002, Comitetul Științific privind Produsele pentru Consumatori în 2002 și în 2006 și Comitetul Științific privind Siguranța Consumatorilor în 2011). Fiecare a concluzionat că utilizarea triclosanului în concentraţie de 0,3% din pasta de dinți, nivelul regăsit în Colgate Total®, este sigură. Drept urmare, un amendament din aprilie 2014 la Regulamentul UE privind produsele cosmetice a confirmat că triclosanul poate fi utilizat în continuare în pastele de dinţi cosmetice, în concentraţie aprobată de până la 0,3%.

În plus față de analizele FDA din SUA și a Comisiei UE, cele două autorități privind reglementarea medicamentelor din cadrul UE, care au analizat Colgate Total® cu triclosan, Autoritățile medicale din Regatul Unit și Irlanda (MHRA și HPRA) au aprobat această pastă de dinți ca fiind o pastă de dinți medicinală sigură și eficace, la fel ca și autoritățile medicale omoloage din Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Vom împărtăşi în continuare cercetările științifice cu organismele de reglementare responsabile pentru sănătatea publică din întreaga lume și rămânem încrezători că analizele științifice independente vor continua să cumuleze un set substanţial de cercetări care să confirme siguranța și eficacitatea Colgate Total®.