Î&R DESPRE REZULTATELE DE LABORATOR ȘI CLINICE OBȚINUTE DE COLGATE-PALMOLIVE PENTRU EFECTELE PASTEI DE DINȚI ȘI ALE APEI DE GURĂ ASUPRA VIRUSULUI COVID-19

Studii recente efectuate de Colgate-Palmolive sugerează că anumite produse destinate igienei orale joacă un rol în reducerea temporară a cantității de SARS-CoV-2 — virusul care duce la apariția COVID-19 — în cavitatea dvs. bucală. Testele de laborator au pus în evidență că anumite paste de dinți cu zinc, fluorură de staniu sau fluorură de amină sau apele de gură cu clorură de cetilpiridiniu (CPC), apă oxigenată, clorhexidină, sau fluorură de staniu/fluorură de amină au neutralizat virusul într-o proporție de peste 99%. Un test clinic efectuat preprocedural cu pacienți pozitivi pentru virusul COVID-19 au arătat că anumite ape de gură cu CPC plus zinc, apă oxigenată sau clorhexidină au redus semnificativ cantitatea de virus din cavitatea bucală timp de până la 60 de minute după clătire. Depunem eforturi pentru a înțelege cum această cercetare inițială se traduce prin reducerea temporară a nivelurilor de virus din cavitatea bucală și ce poate însemna acest lucru pentru dvs. Cu toate că nu există dovezi că produsele testate pot preveni, trata sau vindeca COVID-19 sau că pot atenua simptomele acestuia, iar produsele nu sunt destinate pentru a fi utilizate în aceste scopuri, important este că periajul și clătirea cavității bucale cu regularitate pot juca un rol important în menținerea unei cavități bucale curate și sănătoase. Continuați să citiți răspunsuri la unele din cele mai frecvente întrebări.

Întrebări generale:

 

1. Produsele de igienă orală mă pot proteja împotriva contractării sau transmiterii COVID-19?

Dacă virusul care cauzează COVID-19 a fost detectat în cavitatea dvs. bucală, înseamnă că ați fost infectat deja. La ora actuală nu există nicio dovadă că produsele de igienă orală pot preveni infectarea cu virusul. Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă scăderea cantității de virus din salivă - care poate fi transmis prin vorbire, cântat sau tuse - ar putea ajuta la reducerea riscului de transmitere.

2. Produsele de igienă orală face ca simptomele mele de COVID-19 să fie mai puțin grave sau mă pot ajuta să mă recuperez mai rapid?

Nu, nu există nicio dovadă că utilizarea produselor de igienă orală pot face ca simptomele dvs. de COVID-19 să fie mai puțin grave sau să vă recuperați mai rapid. Mulți factori contribuie la durata și gravitatea bolii COVID-19, inclusiv rezistența sistemului dvs. imunitar. Produsele noastre nu sunt destinate pentru utilizarea la prevenirea, tratarea sau vindecarea de COVID-19 sau pentru a atenua simptomele acestuia și nici nu sunt aprobate în acest scopuri.

3. Ce paste de dinți și ape de gură au neutralizat SARS-CoV-2 într-un test de laborator cu 99% și mai mult?

Pastele de dinți testate includ formule cu zinc, fluorură de staniu sau de amină.

Apele de gură și spray-urile testate includ anumite formule cu 0,075% CPC, 1,5% apă oxigenată, 0,12% clorhexidină sau fluorură de staniu/fluorură de amină.

4. Ce ape de gură au redus semnificativ cantitatea de virus din cavitatea bucală în până la 60 de minute, în studiul clinic inițial?

Formulele testate au fost: (1) 1,5% apă oxigenată, (2) 0,12% clorhexidină și (3) 0,075% CPC plus 0,28% zinc.

5. Ce înseamnă „neutralizarea virusului”?

A „neutraliza virusul” înseamnă că virusul este prezent, dar nu mai este infecțios și nu se mai poate multiplica în gazdă.

6. Cum ajută produsele de îngrijire orală la neutralizarea virusului

Cercetările actuale sugerează că produsele de îngrijire orală testate perturbă anvelopa virusului pentru a o dizolva. Pierderea sau distrugerea acestui strat protector exterior va preveni atașarea virusului de celule și infectarea acestora.

7. Trebuie să-mi periez dinții sau să-mi clătesc gura înainte de a ieși din casă sau de a mă întâlni cu alte persoane?

Îngrijirea orală trebuie să facă parte din rutina zilnică de igienă personală și trebuie să continuați să purtați mască, să respectați distanțarea socială și să vă spălați mâinile pentru a ajuta la prevenirea transmiterii virusului. În prezent nu există dovezi că periajul sau clătirea cavității bucale previne, tratează, vindecă COVID-19 sau ameliorează simptomele acestuia. Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă scăderea cantității de virus din salivă - care poate fi transmis prin vorbire, cântat sau tuse - ar putea ajuta la reducerea riscului de transmitere. Periajul și clătirea cavității bucale cu regularitate sunt esențiale pentru menținerea unei bune sănătăți orale. Am planificat studii suplimentare pentru a stabili modul în care periajul și clătirea afectează cantitatea de virus din cavitatea bucală.

8. Cum reprezintă testele de laborator ce se întâmplă în gura unei persoane

Testele de laborator sunt concepute pentru a arăta dacă produsele testate pot neutraliza virusul SARS-CoV-2. Colgate-Palmolive desfășoară cercetare clinică suplimentară pentru a stabili dacă apar rezultate similare pentru ajutarea la neutralizarea și reducerea temporară a nivelurilor de virus.

9. Ați testat și produse de la firme concurente?

Nu am testat și produse de la firme concurente.

10. Dacă îmi periez dinții sau îmi clătesc gura cu apă de gură, trebuie să mai port mască?

Da. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA recomandă ca toată lumea să poarte mască facială pentru reducerea transmiterii COVID-19. Continuați să respectați îndrumările care ajută la prevenirea contractării și răspândirii bolii COVID-19, cum ar fi purtarea măștii, distanțarea socială și spălarea mâinilor.

11. Periajul dentar sau clătirea cu apă de gură are efect asupra anticorpilor?

Nu, periajul dentar sau clătirea cu apă de gură nu au efect asupra anticorpilor.

 

Întrebări referitoare la pasta de dinți

 

12. Orice pastă de dinți neutralizează virusul care cauzează COVID-19?

Am efectuat studii de laborator cu formule ale unor paste de dinți selectate, bazate pe zinc, fluorură de staniu sau fluorură de amină pentru a determina dacă acestea neutralizează virusul care cauzează COVID-19. Nu avem date despre alte paste de dinți care nu conțin aceste ingrediente.

13. Periajul dentar afectează cantitatea de virus care cauzează COVID-19 din gura mea?

Deși rezultatele noastre de laborator privind SARS-CoV-2 sunt încurajatoare, nu putem spune dacă aceste efecte se produc în gură fără desfășurarea unui studiu clinic. Programul nostru clinic testează în prezent subiecți cu rezultate pozitive la testul de COVID-19 pentru a înțelege dacă periajul cu anumite paste de dinți va reduce temporar cantitatea de virus din cavitatea bucală.

14. Cât timp vor reduce pastele de dinți testate, nivelul de virus care cauzează apariția COVID-19 în cavitatea bucală?

Desfășurăm cercetare suplimentară pentru a stabili dacă neutralizarea virusului din testele de laborator se va produce în cavitatea bucală.

 

Apa de gură/spray-ul de gură:

 

15. Orice apă de gură sau pastă de dinți neutralizează virusul care cauzează COVID-19?

Am efectuat studii de laborator cu formule de apă de gură / spray de gură selectate cu 0,075% CPC, 1,5% apă oxigenată, 0,12% clorhexidină sau fluorură de staniu / fluorură de amină pentru a determina dacă neutralizează virusul care cauzează apariția COVID-19. Nu avem date despre alte ape de gură sau spray-uri de gură care nu conțin aceste ingrediente.

16. Orice apă de gură sau spray de gură reduce temporar cantitatea de virus din gură?

Am efectuat teste inițiale ale unor formule pe bază de (1) 1,5% apă oxigenată, (2) 0,12% clorhexidină și (3) 0,075% CPC plus 0,28% zinc și suntem încântați să vă raportăm eficacitatea acestora în reducerea temporară a cantității de virus din cavitatea bucală. Nu am testat alte produse.

17. Clorhexidinele (CHX) 0,12% și 0,2% au același efect ca apa oxigenată?

Studiul de laborator nu a fost proiectat pentru compararea eficienței diverselor produse. Este utilizat pentru evaluarea capacității produselor de a neutraliza virusul SARS-CoV-2.

18. Cât de mult va reduce clătirea cu apă de gură sau utilizarea sprayului de gură cantitatea de virus din gură?

Testele de laborator au indicat că un timp de contact de 30 sau 60 de secunde cu anumite ape de gură, incluzându-le pe cele cu clorură de cetilpiridiniu au neutralizat virusul care cauzează COVID-19 în proporție de 99,9%. Am desfășurat un studiu clinic inițial pentru a stabili dacă acest efect de neutralizare se traduce printr-o reducere temporară a virusului din cavitatea bucală și s-a confirmat că este cazul. Rezultatele studiului dintr-un studiu clinic inițial, efectuat pe formulele selectate de apă de gură au indicat un impact imediat al clătirii, care reduce semnificativ nivelurile de virus din cavitatea bucală. Aceste niveluri reduse se mențin timp de până la 30 și 60 de minute după clătire, deși nivelurile sunt cele mai reduse imediat după clătire.

19. Clătirea cu apă de gură protejează contra COVID-19?

Deși un studiu clinic inițial arată o reducere temporară, semnificativă a nivelurilor de virus din cavitatea bucală, prin utilizarea anumitor ape de gură, care persistă până la 60 de minute de la clătire, nu există în prezent dovezi definitive că utilizarea unui spray de gură sau clătirea cu apă de gură protejează împotriva contractării sau transmiterii COVID-19. Totuși, clătirea periodică joacă un rol important în menținerea unei bune sănătăți orale. Profesioniștii în domeniul îngrijirii dinților recomandă utilizarea apei de gură ca parte a igienei orale zilnice.